Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ασφάλιση Πιστώσεων & Διεκδίκηση απαιτήσεων.





H προσπάθεια διεκδίκησης των ανείσπρακτων απαιτήσεων μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, ειδικότερα αν ο αγοραστής σας έχει προβλήματα ρευστότητας. Το ζήτημα είναι να τον πείσετε ότι πρέπει να πληρώσει εσάς και όχι κάποιον άλλο προμηθευτή του.


Όσον αφορά στους πελάτες εξωτερικού, μπορεί να βρείτε δύσκολο το χειρισμό των προβλημάτων γλώσσας, των νομικών εμποδίων αλλά και των εθίμων και εμπορικών συνηθειών που επικρατούν σε κάθε χώρα.


Κατά τη διάρκεια δεκάδων ετών λειτουργίας, έχουμε αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο στελεχών και συνεργατών. Είμαστε εξειδικευμένοι στη διεκδίκηση απαιτήσεων σε όλες σχεδόν τις χώρες όπου προσφέρεται η Ασφάλιση Πιστώσεων. Στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, γνωρίζουμε τα κύρια χαρακτηριστικά των οφειλετών με αποτέλεσμα να είμαστε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Γνωρίζουμε τον νόμο και την τοπική νομική πρακτική, μιλάμε την γλώσσα της χώρας και έχουμε την τεχνογνωσία ώστε να δουλεύουμε αποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στη διεκδίκηση από ότι εσείς. Επιπλέον, αν δεν καταφέρουμε να επανεισπράξουμε όλο το ποσό, τα έξοδα διεκδίκησης προστίθενται στη ζημία και καλύπτονται κατά το ίδιο ποσοστό όσο και το κεφάλαιο.

Εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει την διεκδίκηση των απαιτήσεών σας.
 
Η προσέγγισή μας είναι ευθεία και διαφανής. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε, για λογαριασμό σας, την εξόφληση των ανείσπρακτων απαιτήσεών σας, χωρίς να διαταράξουμε τις καλές σχέσεις ή τις εμπορικές σας συναλλαγές. Διατηρούμε τα υψηλότερα επίπεδα ηθικής, εγγυόμαστε διακριτικότητα και σας κρατάμε ενήμερους για την πρόοδο των προσπαθειών

Μπορώ ν΄ ασφαλιστώ μόνο για τους πελάτες που ανησυχώ;

Όχι, γιατί κανένα ασφαλιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει επί μακρόν, αν μόνο οι αδύνατοι ασφαλίζονται. Αλλά και ειδικότερα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά πότε μια επιχείρηση θα καταστεί αφερέγγυα. Η Εuler Hermes Emporiki ασφαλίζει τις συνολικές πωλήσεις μιας επιχείρησης. Η ασφάλιση αυτή προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία στους ασφαλισμένους πελάτες της και εξασφαλίζει διαχρονική συνεργασία. 

Ποιο είναι το ποσοστό κάλυψης σε περίπτωση ζημιάς;

Το ποσοστό κάλυψης κυμαίνεται συνήθως από 60% εως 90%. Το ποσοστό αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της Σύμβασης Ασφάλισης, την επιχειρησιακή σας εμπειρία, το χαρτοφυλάκιο των απαιτήσεών σας, αλλά και το προσδοκώμενο ύψος των ασφαλίστρων. 

Αν αντιμετωπίσω κάποια επισφάλεια σε πόσες ημέρες θα αποζημιωθώ;

Γενικά η αποζημίωση δίνεται το αργότερο μέσα σε 150 μέρες.

Υπάρχουν κάποιες άλλες υπηρεσίες απευθείας σύνδεσης;

Βέβαια. Με την on - line σύνδεση με την εταιρία μας μέσω συστήματος EOLIS​, μπορείτε να παρακολουθείτε τα όριά σας, να στέλνετε αιτήματα προς την EULER HERMES HELLAS, να ειδοποιείτε την Ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση ζημίας, να στέλνετε δηλώσεις πωλήσεων και άλλα έγγραφα και να παρακολουθείτε την πορεία των ζημιών σας

Πόσο κοστίζει η Ασφάλιση Πιστώσεων;

Το ασφάλιστρο (γενικά μικρότερο από 1%) υπολογίζεται σαν ποσοστό επί του ασφαλίσιμου κύκλου εργασιών της επιχείρησης. Αυτό μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με την εμπορική σας εμπειρία, το ιστορικό ζημιών της εταιρίας σας, του κλάδου δραστηριοποίησης, της πελατειακής σας βάσης, των πιστωτικών ορίων των πελατών - αγοραστών σας κλπ. Το ασφάλιστρο αυξάνεται με την κάλυψη του πολιτικού κινδύνου. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα θεωρήσει το κόστος της Ασφάλισης Πιστώσεων ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ακόμα και πριν συνυπολογιστούν τα ωφελήμτα στην ανάπτυξη των πωλήσεων, στη διαχείριση του κινδύνου και του πιστωτικού ελέγχου, αλλά και στη χρηματοδότηση.