Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η American Family Insurance αγόρασε την εταιρεία Network Insights


Η American Family Insurance αγόρασε την Networked Insights, εταιρεία λογισμικού αναλύσεων δεδομένων του Σικάγου που ερευνά τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να μάθει τι λένε οι χρήστες στο διαδίκτυο σε blogs, tweets και κριτικές και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να συμβουλεύει τις εταιρείες σχετικά με τη στρατηγική μάρκετινγκ και την καινοτομία προϊόντων.


Η American Family Insurance με έδρα το Madison έχει «επενδύσει σημαντικά» σε τεχνολογικές πλατφόρμες και σε αναλυτικά στοιχεία τα τελευταία τρία χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος Jack Salzwedel και η αγορά της Networked Insights θα ενισχύσει τη χρήση δεδομένων, προηγμένων αναλύσεων και τεχνητής νοημοσύνης. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Το Networked Insights ξεκίνησε στο Madison το 2006 και μετέφερε την έδρα του στο Σικάγο πριν από περίπου πέντε χρόνια. Η εταιρεία έχει 74 υπαλλήλους, με 60 στο Σικάγο, επτά στο Madison και επτά στη Νέα Υόρκη. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Dan Neely δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστώσει εάν η εξαγορά θα οδηγήσει στην προσθήκη εργαζομένων στο γραφείο του Madison.

Ο Neely είπε ότι η εταιρεία του άρχισε να συνεργάζεται στενά με την American Family Insurance πριν από τρία χρόνια. Είπε ότι ένα προϊόν της συνεργασίας ήταν η απόφαση να ονομάσουν τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή JJ Watt και τον pro basketball star Kevin Durant ως πρεσβευτές μάρκας για την ασφαλιστική εταιρεία. Αυτές οι επιλογές "μπορεί να έχουν βγει από το αριστερό πεδίο για μερικούς", δήλωσε ο Neely, αλλά βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Networked Insights που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους δύο αθλητές.

Ο Αμερικανός ανώτερος υπάλληλος επιχειρηματικής ανάπτυξης Peter Gunder δήλωσε ότι τα αναλυτικά στοιχεία της εταιρείας λογισμικού θα "δώσουν στους πράκτορες περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή μας ταχύτερα" και θα βοηθήσουν την εταιρεία να "εντοπίσει και να καλύψει τις ανάγκες των πελατών με νέους τρόπους". Τα στοιχεία μπορούν επίσης να βοηθήσουν την ασφαλιστική εταιρεία να «κατανοήσει τους δείκτες της απάτης», δήλωσε ο πρόεδρος του δικτύου Networked Insights και ο επικεφαλής λειτουργός, Gerry Komlofske.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το Networked Insights συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια, συγκεντρώνοντας συνολική χρηματοδότηση από επενδυτές στα 70 εκατομμύρια δολάρια, σε εκείνο το σημείο. Η American Family Insurance είναι επενδυτής από το 2013. Η American Family Insurance δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι αγόρασε την HomeGauge, μια εταιρεία λογισμικού ελέγχου κατοικίας στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας, με 21 υπαλλήλους τον περασμένο Ιούνιο.

Τόσο το Networked Insights όσο και το HomeGauge λειτουργούν ως αυτόνομες θυγατρικές. Οι Networked Insights θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν άλλους πελάτες εκτός από την American Family Insurance, δήλωσε ο Neely. Η American Family Insurance, της οποίας οι ρίζες είναι 90 ετών, έχει 8.500 υπαλλήλους, χωρίς να υπολογίζει τους 2.700 πράκτορές της ή τις θυγατρικές της. Είναι ο 13ος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος περιουσίας / ατυχημάτων της USA.

Πηγή: host.madison.com