Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Σημαντικά λάθη που καταστρέφουν μια επιχείρηση


Σημαντικά λάθη που καταστρέφουν μια επιχείρηση, www.benefitfs.gr

Η εμπειρία μιας επιχειρηματικής ιδέας στη ζωή και της διασφάλισης της μακροζωίας της είναι γεμάτη από καμπύλες μάθησης. Ορισμένα λάθη κατά την διάρκεια της πορείας μπορεί να αποδειχθούν μικρά ανώδυνα ατυχήματα. Άλλα, ωστόσο, μπορεί να είναι καταστροφικά για την ζωή μιας επιχείρησης. Κάποια από αυτά τα τραγικά λάθη γίνονται συνήθως από νέους επιχειρηματίες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα αλλά καλό είναι να τα μαθαίνεις γιατί έχουν συμβεί σε άλλους και να τ΄ αποφεύγεις στην δική σου επιχείρηση.

"Έναρξη χωρίς Επιχειρηματικό σχέδιο"

Το να είσαι σίγουρος για την έναρξη των επιχειρήσεων, να αποδείξεις ότι οι ανταγωνιστές είναι λάθος και να έχεις το θάρρος να ξεκινήσεις κάτι πριν όλα είναι "τέλεια" είναι αξιέπαινα, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και την απερισκεψία. Ένα Business Plan είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνετε. Χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο, είναι πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθείς όταν προκύψουν διαφορετικές προκλήσεις ή ευκαιρίες. Ο χρόνος που δαπανάται για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σας σχεδίου, είναι ελάχιστος σε σχέση με τον χρόνο που θα εξοικονομήσετε, αλλάζοντας συνεχώς κατεύθυνση στην στρατηγική σας. Αυτό θα κάνει την ομάδα σας, να σας εμπιστευθεί και να αισθάνονται ότι ακολουθούν έναν ηγέτη.

"Η συμφωνία δια λόγου"

Σε κάθε επιχείρηση, η πραγματοποίηση πωλήσεων ή η ολοκλήρωση συναλλαγών είναι δύσκολη. Μερικές φορές, λόγω του επείγοντος ή κάποιου άλλου λόγου δεν επισημοποιήσουμε τη συμφωνία εγγράφως. Είτε πρόκειται για μια πώληση με έναν πελάτη είτε για μια συμφωνία με έναν πωλητή ή έναν συνεργάτη, η έγγραφη συμφωνία είναι αποφασιστικής σημασίας. Αυτό παρέχει τη σαφήνεια του τι αναμένεται και από τα δύο μέρη. και την άνεση οτι κάποιος δεν υπολόγισε εσφαλμένα ορισμένα στοιχεία. Αν κάποιος δεν θελήσει να υπογράψετε μια συμφωνία για "καλό λόγο", θεωρήστε ότι η συμφωνία μάλλον θα είναι πολύ ακριβή για την επιχείρησή σας. Ενώ τα δικαστικά έξοδα είναι πολύ κοστοβόρα και ανεπιθύμητα, η προετοιμασία εγγράφως μιας συμφωνίας μπορεί να σας σώσουν ακόμη και από πλήρη καταστροφή. Προστατεύστε τον εαυτό σας και την επιχείρησή σας και συμφωνήστε τα πάντα γραπτώς!

"Η βεβιασμένη πρόσληψη"

Καθώς οι επιχειρήσεις μας μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και οι ανάγκες μας για νέες θέσεις εργασίας. Πολλές φορές, αυτό συμβαίνει γρήγορα, επομένως υπάρχει επείγουσα ανάγκη για να προσληφθεί κάποιος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να βρείτε το σωστό άτομο για τη δουλειά. Λαμβάνοντας το χρόνο να βρεθεί το σωστό πρόσωπο για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επιχείρηση, το οποίο σας εξοικονομεί τόσο πολύ χρόνο, χρήμα και κόπο, από το να πάρετε το λάθος πρόσωπο. Ποτέ μην φέρετε την επιχείρηση σας, σε μια θέση που είναι τόσο απελπιστική για να καλύψετε μια ανάγκη ή μια θέση που δεν έχετε το χρόνο ή τους πόρους για να βρείτε το σωστό πρόσωπο για να καλύψει αυτήν την ανάγκη. Η μισθοδοσία είναι συνήθως η μεγαλύτερη δαπάνη, αλλά είναι πάντα η μεγαλύτερη επένδυση μιας επιχείρησης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει στους σωστούς ανθρώπους.

"το σπάσιμο των τιμών"

Στην αρχή, είμαστε πάντα πρόθυμοι να αρχίσουμε να διεκδικούμε επιθετικά το μερίδιό μας στην αγορά. Θέλουμε να δείξουμε στους πελάτες και τους ανταγωνιστές μας ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι ανταγωνιστικές ή ανώτερες από την υπόλοιπη αγορά. Έτσι, για να αυξήσουμε τις πωλήσεις, προσπαθούμε να ορίσουμε τις τιμές μας κάτω από τους ανταγωνιστές μας και ελπίζουμε ότι τα περιθώρια είναι βιώσιμα και ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την επιχείρηση ανοιχτή. Ως νέα επιχείρηση, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα περιθώρια που λειτουργούν οι μεγάλες εταιρίες, ώστε να προσπαθούμε πάντα να καθορίζουμε χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές μας. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο και εξαντλητικό Επιχειρηματικό σχέδιο. Αντ 'αυτού, οι νέες ή μικρότερες επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στο γιατί το προϊόν ή η υπηρεσία σας αξίζει το κάτι παραπάνω και ποια η μοναδικότητα της. Γιατί είστε διαφορετικός;

“Η ψεύτικη ασφάλεια των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης”

Ενώ τα κοινωνικά μέσα είναι δωρεάν και ισχυρό όπλο για κάθε εταιρεία, έχουν πλημμυρίσει τους προϋπολογισμών μάρκετινγκ. Αυτό δίνει στους νέους ιδιοκτήτες επιχείρησης μια εσφαλμένη υπόθεση για το ποιοι είναι οι ζωτικοί προϋπολογισμοί μάρκετινγκ. Ο μέσος όρος της κατανομής για τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ των επιχειρήσεων πρέπει να είναι το 10% των ακαθάριστων πωλήσεων. Ενώ τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι κρίσιμα και φθηνά, μην τα αφήνετε να σας ξεγελάσουν για το τι ποσό πρέπει να διαθέσετε για τον προϋπολογισμό μάρκετίνγκ σας, προκειμένου να προωθήσετε κατάλληλα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Δεν έχει σημασία αν έχετε το καλύτερο προϊόν ή υπηρεσίες ή αν κανείς δεν το γνωρίζει. Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της πίτας μάρκετινγκ.

read more  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου