Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

#4 συμβουλές για να ανανεώσετε το πάθος σας και την ενέργεια για την επιχείρησή σας!

#4 συμβουλές για να ανανεώσετε το πάθος σας και την ενέργεια για την επιχείρησή σας!, www.benefitfs.gr

Σκοντάφτω από το κρεβάτι, κατεβαίνω ασυνείδητα από την κρεβατοκάμαρά μου για να ξεκινήσω τη μέρα μου με μηδενική ενέργεια και επιθυμία για να δουλέψω στην επιχείρησή μου, να φροντίσω την οικογένειά μου ή να κάνω οτιδήποτε άλλο. Ήθελα να κουκουλωθώ στην κουβέρτα μου και να πεθάνω. Άρχισα τον καφέ, και καθώς το άρωμα γέμιζε το σπίτι, σιγά-σιγά, άρχισα να ετοιμάζομαι για μια ακόμα μέρα που αισθάνομαι περισσότερο σαν ρομπότ παρά σαν επιχειρηματίας.

Αυτή η ασυνείδητη, χωρίς ενέργεια κατάσταση, δεν έχει καμία σχέση με τα πρώτα χρόνια των επιχειρήσεων μου. Όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου, είχα πέντε υπαλλήλους στο μικρό μου εστιατόριο. Στην αρχή, η φιλοδοξία μου και τα όνειρά μου ήταν τεράστια και είχα τόση ενέργεια. Ήμουν έτοιμος να κερδίσω όλο τον κόσμο. Εκείνες τις μέρες δεν θα μπορούσε να με σταματήσεις από το να δουλέψω ακόμα και αν προσπαθούσες.

Τώρα είμαι απλά κουρασμένος. Δεν έχω κανένα συναίσθημα ούτε ενέργεια και απλά θελω την επιταγή μου. Είχα 30 υπαλλήλους, δύο τοποθεσίες και τα τριπλάσια έσοδα, αλλά η χαρά μου είχε εξαφανιστεί. Ειλικρινά ήμουν σε λειτουργία αυτόματου πιλότου και επιβίωσης. Αν δεν ήταν η καφεΐνη, νομίζω ότι θα έμενα στο κρεβάτι για ένα μήνα. Αυτή η επιχείρηση που κάποτε αγάπησα βρήκα τον εαυτό μου να αρχίζει να την μισεί.

Τελικά ήμουν σε θέση να αναζωπυρώσω το πάθος και την ενέργεια για την επιχείρησή μου, αλλά απαιτούσε αλλαγή και δεν ήταν εύκολο. Εάν αισθάνεστε απόμακροι με την επιχείρησή σας, θυμηθείτε αυτές τις τέσσερις συμβουλές για να πάρετε πίσω το πάθος και την ενέργεια σας!
  •  Παρακολουθήστε την υγείας σας!
Η υγεία μας πρέπει να είναι πριν από οτιδήποτε άλλο, αλλά συχνά τη βάζουμε τελευταία. Ο συγγραφέας Michael Hyatt είπε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε ένα αεροπλάνο θα πρέπει να βάζετε τη μάσκα οξυγόνου πρώτα, πριν βοηθήσετε τους άλλους να βάλουν τη δικιά τους. Αυτά είναι σοφά λόγια. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην υγεία μας πριν από οτιδήποτε άλλο για να γίνουμε καλύτεροι επιχειρηματίες.
  •  Αναρωτήσου "Γιατί?"
Ο λόγος είναι η δύναμη έλξης πίσω από κάθε παθιασμένη δράση. Ο λόγος πίσω από την επιχείρησή σας πρέπει να είναι εκατό τοις εκατό, εσεις! Αν είναι τα χρήματα, γιατί θέλετε περισσότερα από αυτά; Το ορυχείο πρέπει να αναπτυχθεί σε βάθος και κλίμακα, όταν το θυμάμαι αυτό, βλέπω τα πάντα διαφορετικά. Συχνά ξεχνάμε γιατί βρισκόμαστε στον επιχειρηματικό κόσμο και εστιάζουμε στη δυσκολία της ημέρας και στα ατελείωτα καθήκοντα που έχουμε αναλάβει. Θυμηθείτε γιατί θέλετε να επαναφέρετε το πάθος σας.
  •  Μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις!
Η μάθηση δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ. Είτε πρόκειται για βιβλία, podcasts, συνέδρια ή προγύμναση, πρέπει πάντα να μαθαίνουμε και να μεγαλώνουμε. Εάν σταματήσετε να γεμίζετε, δεν θα έχετε τίποτα να βγάλετε. Αν δίνετε χωρίς να ξαναγεμίζετε, θα είστε ακριβώς σαν ένα ξηρό ποτάμι. Όπου κάποτε υπήρχε ζωή, τώρα υπάρχει ο θάνατος. Μάθετε να διατηρείτε την ενέργεια σας για να μπορείτε να την δώσετε.
  •  Διατηρήστε τις σχέσεις σας!
Οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για μια ευτυχισμένη ζωή. Χρειαζόμαστε ανθρώπους να περπατούν μαζί μας. Να τους γκρινιάζουμε όταν οι περιστάσεις είναι δύσκολες, να μας ενθαρρύνουν και να μας λένε τι είναι καλό όταν δεν μπορούμε να το δούμε. Οι επιχειρηματίες είναι διάσημοι για το ότι προχωρούν μόνοι, αλλά χρειαζόμαστε την συντροφικότητα και την φιλία. Επενδύστε το χρόνο σας σε άτομα εκτός της επιχείρησής σας. Συμμετάσχετε σε ένα σεμινάριο, αποκτήστε έναν μέντορα και μερικούς φίλους. Οι σχέσεις θα σας βοηθήσουν στην επιχείρησή σας αλλά και στη ζωή.

Κάντε ένα διάλειμμα, εστιάστε στην οικογένειά σας και απλά ζήστε λίγο. Επικεντρωθείτε στο να επιστρέψει η καρδιά σας εκεί που πρέπει. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της επιχείρησής σας. Το πάθος και η ενέργεια σας είναι μεταδοτικές και έτσι είναι και η έλλειψή τους. Μην πέσετε στην παγίδα των επιταγών και της ύπαρξης. Οι επιχειρήσεις είναι πολύ σκληρές αν δεν έχεις πάθος και ενέργεια.

Μπορείτε να πάρετε την ενέργεια σας πίσω, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Και αν δεν μπορείτε να επαναφέρετε το πάθος σας για την επιχείρηση, πουλήστε την και ξεκινήστε μια νέα. Μην εγκαταλείπετε εύκολα, αλλά μην ξεχνάτε κι ολας ότι δεν είστε δεσμευμένοι στην τρέχουσα επιχείρηση σας, μπορείτε να δημιουργήσετε και μια άλλη. Η επιχείρησή σας, σας χρειάζεται δεσμευμένο και ζωντανό. Τώρα βγείτε πάλι έξω και αλλάξτε τον κόσμο, έναν πελάτη και έναν υπάλληλο κάθε φορά!

Πηγή: www.entrepreneur.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου