Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ασφάλιση γυμναστών και γυμναστηρίων. Τι πρέπει να γνωρίζω?


Ασφάλιση γυμναστών και γυμναστηρίων. Τι πρέπει να γνωρίζω? www.benefitfs.gr

Η ασφάλιση είναι ένα δύσκολο θέμα που μπορεί να σας απασχολήσει - γι 'αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον σύντομο οδηγό ο οποίος περιγράφει μερικούς από τους κύριους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων καθώς και τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν οι διάφορες καλύψεις ασφάλισης.


Καθώς οι περισσότεροι επαγγελματίες, όπως personal trainers και γυμναστές, εργάζονται για τον εαυτό τους - και από μόνοι τους - πιστεύουν, και δικαιολογημένα, ότι η ασφάλεια είναι μια πολυτέλεια που μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες αυτού το χώρου. Οι απογοητευμένοι πελάτες, οι δυσαρεστημένοι πρώην πελάτες που σας κατηγορούν για έλλειψη προόδου ή για χρόνιο τραυματισμό λόγω των τεχνικών εκπαίδευσης σας,μπορεί να είναι ακριβές και δυνητικά καταστροφικές για την επιχείρησή σας, κατηγορίες.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης για επαγγελματίες γυμναστικής


Όπως ίσως γνωρίζετε, η ασφάλιση αστικής ευθύνης θεωρείται η πιο απαραίτητη κάλυψη για κάθε επαγγελματία. Καλύπτει τα νομικά έξοδα και τα έξοδα για την υπεράσπισή του από ισχυρισμούς για τραυματισμό στους πελάτες του (και άλλα τρίτα μέρη) καθώς και ισχυρισμούς για υλικές ζημιές.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης σας προσφέρει την ηρεμία του να γνωρίζετε ότι εάν κάποιος από τους πελάτες σας ταξιδέψει κατά τη διάρκεια μιας προπονητικής εκδρομής μαζί σας, και γλιστρήσει στις εγκαταστάσεις σας ή ακόμα και να τραυματιστεί στο γυμναστήριο ενώ είναι υπό την επίβλεψή σας, θα μπορέσετε να προστατευτείτε από τις αξιώσεις που μπορεί να κάνει ο δυσαρεστημένος πελάτης εναντίον σας.

Ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο ή ένας τραβηγμένος μυς μπορεί να φαίνεται σαν ένας μικρός τραυματισμός, μπορεί όμως να οδηγήσει σε πιο εκτεταμένες κακώσεις - και από τη στιγμή που οι νομικές δαπάνες συμπεριλαμβάνονται - μπορεί συχνά να κοστίσει χιλιάδες ευρώ για να διευθετηθεί μια τέτοια αξίωση.

Ασφάλιση επαγγελματικής αποζημίωσης για επαγγελματίες γυμναστικής

Η ασφάλιση επαγγελματικής αποζημίωσης αποτελεί μια ακόμα ουσιαστική κάλυψη για τους επαγγελματίες του γυμναστηρίου. Παρόλο που η ασφάλιση αστικής ευθύνης παρέχει κάλυψη σε ταξίδια και πιθανούς τραυματισμούς, δεν καλύπτει αξιώσεις που προκύπτουν από τον ισχυρισμό ότι έχετε παράσχει κακές συμβουλές ή ανεπαρκείς υπηρεσίες στον πελάτη σας. Εδώ έρχεται η ασφάλιση επαγγελματικής αποζημίωσης, καθώς καλύπτει τα νομικά έξοδα και τα έξοδα που συνεπάγεται η υπεράσπιση μιας τέτοιας απαίτησης, καθώς και οποιεσδήποτε πληρωμές για αποζημίωση.

Όσο καλά εκπαιδευμένοι και προσεκτικοί και αν είστε, είναι γεγονός είναι ότι δεν μπορεί καθένας από τους πελάτες σας να επιτύχει τους στόχους τους. Μερικοί πελάτες θα προσπαθήσουν αρκετά χωρίς να δημιουργούν προβλήματα και στο τέλος θα αποδεχτούν ότι η επιτυχία των στόχων τους είναι πάνω από τις δυνατότητές τους.

Ωστόσο, άλλοι πελάτες ενδέχεται να πιστεύουν ότι θα έπρεπε να έχετε παράσχει καλύτερες υπηρεσίες και να προβούν σε νομικές ενέργειες εναντίον σας για να αποκαταστήσετε τις απώλειές τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, αν εγγυηθήκατε ότι θα χάσουν ένα ορισμένο βάρος σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ωστόσο, όποιοι και αν είναι οι λόγοι πίσω από μια αξίωση, μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή η υπεράσπιση, γεγονός που καθιστά την ασφάλιση επαγγελματικής αποζημίωσης απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επαγγελματία.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης εργοδότη για επαγγελματίες γυμναστικής

Αν, όπως και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες γυμναστικής, εργάζεστε απολύτως μόνος σας, δεν χρειάζεστε ασφάλιση αστικής ευθύνης του εργοδότη. Ωστόσο, ακόμα και αν απασχολείτε έστω και μόνο ένα άτομο - ίσως έναν  βοηθό που θέλει να αποκτήσει εμπειρία στον κλάδο της γυμναστικής - ο νόμος επιμένει ότι πρέπει να έχετε ασφάλιση αστικής ευθύνης εργοδότη.

Αυτό εγγυάται ότι όποιος εργάζεται σε εσάς, καλύπτεται εάν τραυματιστεί ή αρρωστήσει κατά τη διάρκεια της εργασίας του, παρέχοντάς σας προστασία για μια ευρεία γκάμα καλύψεων.

Είναι σημαντικό ότι η ασφάλιση αστικής ευθύνης του εργοδότη σας παρέχει επίσης κάλυψη έναντι απροσδόκητων γεγονότων, όπως η πιθανότητα ,ένας βοηθός ή συνάδελφος, να δεχτεί "επίθεση" από έναν δυσαρεστημένο πελάτη ενώ εργαζόταν στην επιχείρησή σας.

Ασφάλιση επαγγελματικού εξοπλισμού για επαγγελματίες γυμναστές

Ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες γυμναστές εργάζονται σε γυμναστήρια ή στα σπίτια των πελατών τους, είναι πάντα πιθανό να νοικιάσουν έναν χώρο ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουν ένα δωμάτιο στο σπίτι τους για να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Αν συμβαίνει αυτό, αξίζει να εξετάσετε ακριβώς πόσα έχετε ξοδέψει στον ευρέως χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό, όπως ποδήλατα άσκησης και διάδρομοι, καθώς και φορητά gadgets όπως οθόνες καρδιακού ρυθμού.

Η ασφάλιση επιχειρηματικού εξοπλισμού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, συμπεριλαμβανομένων κλοπών, ζημιών και τυχαίων ζημιών που προκαλούνται από πλημμύρες και πυρκαγιές. Επιπλέον, μπορεί να παρέχεται κάλυψη για φορητό εξοπλισμό που έχει ληφθεί εκτός των χώρων σας - για παράδειγμα, σε γυμναστήριο.


Επιλέγοντας τη σωστή ασφάλιση

Σε αυτό το σύντομο οδηγό, έχουμε αναφέρει ορισμένες από τις πολλές ασφαλιστικές καλύψεις που διατίθενται στους επαγγελματίες γυμναστές αλλά και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων. Παρατηρώντας την ιδιαιτερότητα αυτού του κλάδου εδώ στην Benefit f.s. έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που καλύπτει την κάθε ανάγκη για τους αθλητές, προπονητές αλλά και τους ιδιοκτήτες.


Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου