Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ARAG - Νομική Προστασία Οικογενείας





Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και η «διαδικτυακή» παρουσία σχεδόν όλων μας σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, εγκυμονεί ως γνωστόν και κινδύνους.


Δεν είναι λίγες οι υποθέσεις που αναγγέλλονται στην ARAG και αφορούν τις κάτωθι ενδεικτικά περιπτώσεις:

- Ανάρτηση προσωπικών φωτογραφιών ασφαλισμένων από τρίτους σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συναίνεσή τους.
 Ασφαλισμένη της ARAG τυχαία διαπιστώνει ότι φωτογραφήθηκε εν ώρα εργασίας χωρίς την συναίνεσή της και η εν λόγω φωτογραφία «ανέβηκε» στο διαδίκτυο.
- Αναληθή και προσβλητικά σχόλια σε βάρος ασφαλισμένων που θίγουν την επαγγελματική τους υπόσταση.
Ασφαλισμένος της ARAG είδε δημοσιευμένο το όνομά του σε γνωστή ιστοσελίδα μαζί με ιδιαιτέρως προσβλητικά σχόλια ως προς την επαγγελματική του υπόσταση.

- Διαρροή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.
Ασφαλισμένοι της ARAG διαπιστώνουν ότι διαρρέουν προσωπικά δεδομένα τους στο διαδίκτυο και γίνεται προσπάθεια συναλλαγής μέσω διαδικτύου στο όνομά τους από επιτήδειους.

 - Ύβρεις και απειλές μέσω ιστολογιών.
Ασφαλισμένος της ARAG δέχεται απρόκλητα ύβρεις και απειλές μέσω διαδικτύου.


Η δυσκολία των εν λόγω υποθέσεων έγκειται στο ότι οι δράστες επί το πλείστον τυγχάνουν αγνώστων στοιχείων, ήτοι κρύβονται στην ανωνυμία του διαδικτύου. Στο σημείο αυτό η Νομική Υπηρεσία της ARAG και οι εξειδικευμένοι Δικηγόροι της είναι εξ αρχής δίπλα στους ασφαλισμένους, τόσο σε εξώδικο όσο και σε δικαστικό επίπεδο. Παρέχουν νομικές συμβουλές ως προς τις ενδεδειγμένες ενέργειες και κατευθύνουν τον ασφαλισμένο στις αρμόδιες αρχές προς εύρεση των στοιχείων του δράστη. Μόλις ανευρεθούν τα στοιχεία του δράστη, οι δικηγόροι της ARAG διεκδικούν δικαστικά αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη ο ασφαλισμένος και ενεργούν τα δέοντα προς διασφάλιση και προστασία των έννομων συμφερόντων του.

Όσο μεγαλύτερη διείσδυση έχει η τεχνολογία και η χρήση του διαδικτύου στη ζωή μας, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να βρεθεί ο καθένας μας αντιμέτωπος με κάποια εκ των ανωτέρω περιπτώσεων.