Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η ιδανική συνταγή για ένα...Happy Home!





Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, το σπίτι μας είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο! Είναι ο χώρος που φροντίζει την οικογένεια μας, που μας προσφέρει απλόχερα ευτυχισμένες και δυνατές στιγμές, αγκαλιάζει την προσωπικότητα μας και μας προσφέρει την ηρεμία και ελευθερία που αναζητούμε λίγες στιγμές μέσα στην έντονη καθημερινότητα.

Το κάθε σπίτι έχει την δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα, με χαρακτηριστικά όπως η ζεστασιά, η γαλήνη και η φιλόξενη ατμόσφαιρα! Αυτά, απαρτίζουν την ιδιοσυγκρασία ενός Happy Home. Ο καθένας μας θέλει ένα happy home.. δεν είναι δύσκολο να το πετύχεις, απλά διάβασε παρακάτω 7 απλούς τρόπους και κάνε και το δικό σου σπίτι έτσι! 

1.      Κατοικίδια
Δεν έχει σημασία εάν είσαι τύπος του σκύλου ή της γάτας, αλλά ένα οποιοδήποτε κατοικίδιο έχει αποδειχθεί  ότι βοηθά στη αντιμετώπιση της κατάθλιψης της σύγχρονης καθημερινότητας και ακυρώνει τα αισθήματα μοναξιάς. Μην παραβλέπεις τα μαθήματα υπευθυνότητας αλλά και συντροφικότητας που παίρνουν τα παιδιά από τη συγκατοίκηση  με ένα ζωάκι. Είναι σημαντικό να υπάρχει και κάτι άλλο που αναπνέει… μέσα στο χώρο σου! Το αίσθημα χαράς ,η διασκέδαση και η ενέργεια που σου μεταδίδουν είναι ανεκτίμητες αξίες μπροστά στην έξτρα δουλειά, που ίσως να σου προσθέσουν. Ακόμα κι ένα χρυσόψαρο μπορεί να τα κάνει όλα αυτά!

 2.      Αποθήκευσε και οργάνωσε
Ο μεγάλος… μπελάς του σπιτιού είναι τα πολλά πράγματα! Διάφορα άχρηστα ή χρήσιμα πράγματα που στοιβάζονται άναρχα μέσα στα δωμάτια και σε κάνουν να ασφυκτιάς κάθε φορά που τα αντικρίζεις ή  τα ξεσκονίζεις!!!!
Στην αγορά πια υπάρχει πληθώρα χρωματιστών κουτιών και ραφιών για να οργανώσεις εύκολα τον χώρο σου. Οργάνωσε τα πράγματά σου ανά είδος και αποθήκευσε τα έτσι ώστε μπαίνοντας στο χώρο να μην βλέπετε ακαταστασία αλλά ένα άνετο , καθαρό και τακτοποιημένο χώρο.



 3.      Φυτά
Κάθε χαρούμενο σπίτι χρειάζεται κάποιο φυτό που μεγαλώνει! Τα φυτά κάνουν την ατμόσφαιρα  πιο καθαρή και το πράσινο σε γεμίζει αισιοδοξία.




4.      Άνετος καναπές
Επειδή σίγουρα δεν βρίσκεσαι στην αίθουσα αναμονής του γιατρού σου,  σίγουρα χρειάζεσαι έναν άνετο, μαλακό καναπέ που να χώνεσαι μέσα και να χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα.  Το μόνο που απαιτείται απλά μετά, είναι ένα ποτήρι κρασί και το φως ενός κεριού για να διώξουν όλο το άγχος της ημέρας μακριά!




5.      Σωστό κρεβάτι
Το μυστικό για ένα καλό ύπνο είναι το σωστό στρώμα και το σωστό μαξιλάρι. Μην διστάσεις να επενδύσεις, πραγματικά αξίζει! Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής και της καλής υγείας σου.

6.      Ένα ιδιαίτερο αντικείμενο
Ένα γιγαντιαίο βάζο, ένα αναμνηστικό από ταξίδι μακρινό, μια ιδιαίτερη πολυθρόνα , ένα περίεργο φωτιστικό, ένας πίνακας μοναδικός μπορεί να δώσει χαρακτήρα στο χώρο . Τοποθέτησέ το σε μια περίοπτη θέση του σπιτιού. Τόλμησέ το!





7.      Προσωπικές συλλογές
Φωτογραφίες οικογενειακές, χειροτεχνίες των παιδιών, γραμματόσημα, καπάκια ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσες με αυτό να δημιουργήσεις μια μικρή γωνιά, ένα κολάζ, για να σου θυμίζει ιδιαίτερες στιγμές και να βάζει όλη την ενέργειά σου στο χώρο.









EXTRA TIP!!

8.     Happy Home = Safe Home
Σε κάθε χαρούμενο σπίτι, θέλουμε να νιώθουμε άνετα και ασφαλείς! Να ξέρουμε ότι αυτό που έχουμε χτίσει με τόσο κόπο δεν θα το χάσουμε κάποια στιγμή από ένα απρόσμενο γεγονός που δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε σε διαφορετική περίπτωση. Θέλουμε να ξέρουμε ότι αυτό το σπίτι όπως θα το χαρούμε εμείς, θα το χαρούν και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και όλη μας η οικογένεια ! Γι’ αυτό το λόγο, προνοήστε και διαφυλάξτε το σπίτι σας! Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι και να θεωρείτε ότι μια επένδυση στο σπίτι σας είναι περιττό έξοδο, μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα! Η ασφάλεια της κατοικίας σας είναι και η δική σας ασφάλεια! Κάντε ένα μικρό βήμα μπροστά και εμείς θα σας βοηθήσουμε να πάτε ακόμα πιο μακριά. Εμείς στην Benefit πιστεύουμε ότι ένα Happy Home αξίζει σε όλους μας!