Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

#15 σίγουροι τρόποι για να πετύχετε τους στόχους σας!

#15 σίγουροι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας! www.benefitfs.gr benefitfs benefit goals success tips


"15 σίγουροι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας Από την απόφαση μέχρι την επίτευξη ενός στόχου, απλώνεται ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος. Μάθετε χρήσιμα tips για να τον διανύσετε πιο εύκολα."
Του Γιώργου Κόκουβα 

Να φτάσετε το ιδανικό σας βάρος. Να εξοφλήσετε τα χρέη σας. Να εξοικονομήσετε χρήματα για ένα ταξίδι ζωής. Να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. Να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Από τον πιο γενικό μέχρι τον πιο συγκεκριμένο στόχο που θέτετε στη ζωή σας, θα πρέπει να θυμάστε πως κανείς τους δεν θα… επιτευχθεί από μόνος του. Χρειάζεται προσπάθεια, αλλά και μεθοδικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να πετύχετε διάνα σε όλους τους στόχους που βάζετε στη ζωή σας.

Επισημάνετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Το να μην φάτε απόψε πίτσα είναι ένας μικρός στόχος, αλλά πίσω του κρύβεται ένας μεγαλύτερος: Να χάσετε δέκα κιλά μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Το να κάνετε την δουλειά σας σωστά κάθε μέρα είναι επίσης ένας καλός στόχος, αλλά ο ευρύτερος είναι μια προαγωγή. Αποφασίστε ποιοι είναι αυτοί οι «μεγάλοι» στόχοι που θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας και ξεκινήστε να κινείστε με μικρά αλλά σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώστε τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας. Γράψτε αυτά με τα οποία θέλετε να έχετε «ξεμπερδέψει» στο προσεχές διάστημα, και κρατήστε αυτό το χαρτάκι σε μέρος που βρίσκεται συχνά στο οπτικό σας πεδίο, ώστε να μην ξεφεύγετε από αυτούς. Οι σημειώσεις και τα σχετικά apps στο smartphone σας είναι επίσης μια καλή ιδέα.

Καθορίστε το «γιατί». Μαζί με τους στόχους σας. πρέπει να ψάξετε βαθύτερα και να επισημάνετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να τους πετύχετε. Είναι πιθανό, μια τέτοια αναζήτηση να επιστρέψει αποτελέσματα που θα σας ξαφνιάσουν και, είτε να επανακαθορίσουν τους αρχικούς στόχους είτε να σας ωθήσουν με μεγαλύτερη όρεξη στο κυνήγι της επίτευξής τους.

Θέστε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο. Το να πείτε ότι θα κάνετε… γραμμωμένους κοιλιακούς σε έναν μήνα είναι απλώς ανέφικτο. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και σταθερή προσπάθεια για να φτάσετε εκεί που θέλετε σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Κάντε χρονοδιαγράμματα. Χωρίς να σημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από τα στενά όρια ενός προκαθορισμένου προγράμματος, το να καταστρώνουμε ένα χρονοδιάγραμμα μας βοηθά να μένουμε εστιασμένοι στην σωστή πορεία, χωρίς να χάνουμε πολύτιμο χρόνο λόγω… αφηρημάδας ή άσκοπων ενεργειών.

Ζητήστε βοήθεια. Ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να καταφέρει πολλά. Αλλά ένας άνθρωπος με φίλους έτοιμους να τον βοηθήσουν θα τα καταφέρει σίγουρα. Από κάτι απλό, όπως το να τρέχουν μαζί σας κάθε μέρα στο πάρκο μέχρι κάτι πιο δύσκολο, όπως το να γίνουν συνέταιροι στην επιχειρηματική σας ιδέα, οι σύμμαχοι μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμος παράγοντας στις προσπάθειές σας.

Βρείτε τον μέντορά σας. Ένας ειδικός με τα βιβλία του πάνω στον τομέα που σας ενδιαφέρει, οι γονείς σας, κάποιος πιο έμπειρος από εσάς, κάποιος που εν γένει σας εμπνέει μπορεί να σας βοηθήσει και να σας εμψυχώσει αποτελεσματικά στον «αγώνα» που έχετε να δώσετε.

Κρατήστε σημειώσεις. Αν το να γράψετε σε ένα κομμάτι χαρτί τους στόχους σας είναι σημαντικό, το να σημειώνετε ποιους από αυτούς έχετε επιτύχει ή σε τι σημείο προόδου βρίσκεστε σε σχέση με αυτούς είναι ακόμη σημαντικότερο. Όσο «ψυχαναγκαστικό» κι αν ακούγεται, κρατήστε ημερήσιο ημερολόγιο με όσα κάνατε ή με τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε.

Μείνετε αισιόδοξοι. Το να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο αποτελεί βασικό κομμάτι της επίτευξης στόχων. Κι αν αυτό γίνεται πιο δύσκολο όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, εντοπίστε εκ των προτέρων όλα εκείνα τα αντικείμενα, τα πρόσωπα ή τις συνήθειες που σας βοηθούν να ξαναβλέπετε τα πράγματα θετικά και δώστε τους την ευκαιρία να σας επαναφέρουν στον αισιόδοξο δρόμο.

Απολαύστε τις «νίκες». Ακόμη και οι μικρές κατακτήσεις είναι σημάδια πως κινείστε στην σωστή κατεύθυνση, αυτή της επιτυχίας, γι’ αυτό και θα πρέπει να τα υποδέχεστε… πανηγυρικά. Το ότι ο στόχος σας είναι για παράδειγμα να χάσετε δέκα κιλά, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να χαρείτε όταν χάσετε τα δύο πρώτα. Θυμηθείτε όμως να μην επαναπαύεστε με την πρώτη επιτυχία και επιστρέφετε στο «μηδέν».

Μάθετε να λέτε «όχι». Αρκετοί από εμάς αφαιρούμαστε και βγαίνουμε εκτός πορείας, απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές ή τις προτάσεις άλλων. Καλό είναι να γνωρίζετε τις προσωπικές σας αντιστάσεις στους «πειρασμούς» και να λέτε «όχι» όταν βλέπετε πως κινδυνεύει η προσπάθειά σας. Ένα βράδυ έξω δεν είναι κακό, αλλά όταν έχετε βάλει σκοπό να τελειώσετε εκείνη την πτυχιακή εργασία που σας ταλαιπωρεί μέσα στον επόμενο μήνα, το να λέτε «ναι» σε κάθε πρόταση που σας κάνουν και να ξενυχτάτε έξι φορές την εβδομάδα είναι ένα πρόβλημα.

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας. Είναι οι δικοί σας στόχοι, άρα και δικό σας «προτέρημα» το να συνδέεστε συναισθηματικά μαζί τους και να ξέρετε από ένστικτο πότε κινείστε στην σωστή κατεύθυνση ή πότε μια απόφαση είναι σωστή. Μάθετε επίσης να σκέφτεστε «έξω από το κουτί»: Η φαντασία πάει χέρι-χέρι με το ένστικτο… με προορισμό την κορυφή.

Φροντίστε τον εαυτό σας. Το να είστε υγιής, εκτός από ένας στόχος από μόνος του, είναι και σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για τους υπόλοιπους στόχους της ζωής σας. Το να τρώτε ισορροπημένα, να κοιμάστε καλά και να μην αναλώνεστε σε θέματα υγείας θα σας παρέχει το καθαρό μυαλό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να σκεφτεί και να δράσει ορθά.

Αποκτήστε αυτοπεποίθηση. Για να πετύχετε έναν στόχο, χρειάζεται αποφασιστικότητα. Και για να έχετε αποφασιστικότητα, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Η πίστη στις δυνάμεις μας δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να την ενισχύσουμε – δείτε εδώ μερικούς.

Επαναπροσδιορίστε τους στόχους σας. Τίποτα δεν είναι απόλυτο: Αν στην πορεία διαπιστώσετε πως οι στόχοι σας δεν ήταν ρεαλιστικοί ή πως οι επιθυμίες σας έχουν μεταβληθεί, φροντίστε να θέσετε εκ νέου τους προσωπικούς σας στόχους και να κινηθείτε προς την νέα κατεύθυνση. 

Πηγή: www.iatronet.gr


Θέλετε να λαμβάνετε παρόμοια άρθρα κατευθείαν στο email σας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου