Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

#12 Ανεκτίμητα Μαθήματα που μας δίδαξε το άγχος!

#12 Ανεκτίμητα Μαθήματα που μας δίδαξε το άγχος, www.benefitfs.gr

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να περιγράψουμε πώς αισθάνεται κάποιος που φέρει ένα συντριπτικό φορτίο άγχους και αβεβαιότητας. Όταν πανικοβαλλόμαστε , είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε εφαρμόσιμες ή καλές λύσεις στα προβλήματά μας.

Το συναίσθημα του στρες είναι από τα πιο τρομακτικά και ισχυρά που βιώνουμε κατά μήκος της πορείας μας προς την επιτυχία. Μια επιχείρηση είναι γεμάτη από άδικες καταστάσεις, κακή επικοινωνία, κακές προσφορές, ψέματα, άτομα με χαμηλή επίδοση, δικαιώματα, απώλεια οικονομικών και άλλες απογοητεύσεις. Όταν βρισκόμαστε σε αυτές τις αγχωτικές περιόδους μπορούμε να νιώθουμε εκτός ελέγχου, χαμηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, ακραίας θλίψης, άγχους και φόβου, σε συνδυασμό με αίσθημα αδυναμίας να αλλάξουμε τις περιστάσεις. Ωστόσο, χωρίς αυτούς τους τύπους στρεσογόνων παραγόντων, άδικες καταστάσεις, μη ειλικρινείς ανθρώπους στο δρόμο μας, δεν θα φτάναμε ποτέ στον ισχυρό άνθρωπο που προοριζόμαστε να γίνουμε.

1) Μην επαναλαμβάνεις
Ποτέ μην επιστρέψετε σε αυτό ή σε αυτόν που σας έριξε. Αν οι άνθρωποι κάνουν κάποια πράγματα μία φορά, σίγουρα μπορούν να το ξανακάνουν. Ακολουθήστε τον κανόνα, με προδώσατε μια φορά ντροπή σε σας, προδώστε με δύο φορές ντροπή σε μένα. Δεν μπορείτε να πάρετε νερό από ένα ξηρό πηγάδι. Μάθετε πότε να κόψετε τους δεσμούς και να προχωρήσετε σε κάτι μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο αξιόλογο για το χρόνο και την προσπάθειά σας.

2)Ο χρόνος θεραπεύει

Το άγχος και οι κακουχίες, αν και όχι ευχάριστες, περνούν με το πέρασμα του χρόνου,και βρίσκονται λύσεις. Μόνο μέσα από την τεράστια υπομονή μπορείτε να μετατρέψετε τον φόβο σας σε θρίαμβο. Καθώς ο χρόνος παραμένει στάσιμος, σιγουρευτείτε ότι εστιάζετε την σκληρή δουλειά σας μέσα σε ένα επίπεδο αποδοχής για την κατάσταση που βρίσκεστε και θα δείτε ότι τα πράγματα αρχίζουν να διευθετούνται και να εξελίσσονται, ίσως όχι όπως στο όραμα που είχατε αρχικά, αλλά πολλές φορές τα πράγματα παίρνουν κατευθύνσεις που είναι ακόμα καλύτερες για σας.

3)Κλείστε τρύπες

Όποιες ευκαιρίες χάνονται ή απομακρύνονται, αφήνοντας κενά κενά στη ζωή σας, θα αρχίσουν να γεμίζουν με άγχος την καρδιά σας. Ωστόσο,οτιδήποτε πέσει στο κενό θα γίνει σύντομα και πάλι πλήρης. Ένας σοφός άνθρωπος μου είπε κάποτε ότι ό,τι χάνω στη ζωή μου θα αντικατασταθεί από μια ευκαιρία που θα είναι καλή ή καλύτερη από αυτή που είχα πριν.

4) Ο πόνος τελειώνει

Το άγχος και οι κακουχίες είναι εξαιρετικά επώδυνα. Κανείς δεν μας υποσχέθηκε ότι η ζωή θα ήταν δίκαιη, αλλά εάν μπορείτε να έχετε πίστη, να συνεχίζετε προς τα εμπρός και να εργάζεστε σκληρά, θα δείτε ότι αυτό που χάθηκε ή προοριζόταν να χαθεί, σύντομα θα έρθει στην εύνοιά σας. Όταν έχετε άγχος, κρατήστε τα μάτια σας στον στόχο. Αν κάνετε την επιλογή να συνεχίσετε προς τα εμπρός θα δημιουργήσετε το φως στο τέλος του τούνελ.

5)Κουράγιο

Οι κακουχίες και οι σημαντικοί παράγοντες άγχους μπορεί να είναι εντελώς εξουθενωτικοί. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτούς τους φόβους είναι να κάνετε τα πράγματα που φοβάστε, να αντιμετωπίσετε τα πράγματα που προτιμάτε να αποφύγετε και να συνεχίσετε όταν θέλετε να σταματήσετε. Εάν αφήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει στάσιμος, δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε και η κατάστασή σας δεν έχει καμία δυνατότητα αλλαγής. Καταλάβετε, το θάρρος δεν είναι κάτι που έχετε, είναι κάτι που κάνετε.

6) Τα πράγματα αλλάζουν 

Όλοι μας είμαστε πλάσματα της συνήθειας και προτιμούμε ένα ορισμένο βαθμό οικειότητας και προβλεψιμότητας στη ζωή μας. Εμπιστευτείτε ότι εάν κάτι στην ζωή σας / καριέρα αλλάζει ή τελειώνει είναι επειδή δεν λειτούργησε σωστά. Η αλλαγή είναι αγχωτική και μπορεί να αισθάνεστε ότι ήρθε η καταστροφή, αλλά τα πράγματα αλλάζουν, ώστε να μπορούν να βελτιωθούν, δίνοντάς σας την ευκαιρία να μεταφερθείτε σε μια νέα και καλύτερη κατεύθυνση. Καθ 'όλη τη ζωή και τη σταδιοδρομία σας θα υπάρξουν καταστάσεις που δεν θα βελτιωθούν, αλλά μπορείτε να βελτιωθείτε εσείς . Λάβετε υπόψη σας, ότι οι καταλήξεις είναι αδιαχώριστες από τις νέες αρχές.

7) Άφησέ το να φύγει

Η απομάκρυνση είναι ένα βασικό συστατικό για να διανύσετε μια περίοδο άγχους ή κακουχίας. Το να κρέμεστε από αυτή, σας κάνει να αισθάνεστε πιο απελπισμένος, ανίσχυρος και σε ανάγκη. Η απομάκρυνση από αυτές τις καταστάσεις είναι το μεγαλύτερο ρίσκο που παίρνετε, αλλά μόνο μέσω αυτού, δημιουργείτε χώρο για αλλαγή και επούλωση. Με το να εξαρτάστε από αυτές τις καταστάσεις, μπλοκάρετε νέες ευκαιρίες , την δημιουργικότητα σας, νέες λύσεις και απαντήσεις που μπορεί να ψάχνετε. Η απομάκρυνση είναι η πιο θαρραλέα πράξη σας.

8)Θα επιβιώσεις

Το άγχος και οι δυσκολίες σας διδάσκουν ότι είστε σε θέση να επιβιώσετε. Μπορείτε να επιβιώσετε απόλυτα αυτές τις χρονικές περιόδους στη ζωή επειδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όταν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να προχωρήσετε, θα το κάνετε, και θα βγείτε πιο δυνατός και επιτυχημένος. Τίποτα δεν σας διδάσκει καλύτερα για να ξεπεράσετε τις φοβίες σας και να αναγκάσετε τον εαυτό σας να τις ξεπεράσει.

9)Κερδίζετε κατανόηση

Δεν είσαι ποτέ πιο ευάλωτος από όταν αισθάνεσαι νικημένος και χρειάζεσαι βοήθεια ή καθοδήγηση. Καθώς αναπτύσσεσαι μέσα από αυτές τις δυσάρεστες στιγμές, καταλαβαίνεις, όταν μια νέα ευκαιρία μπαίνει στη ζωή σου, γιατί τα πράγματα δεν δούλεψαν για σένα στον τόπο ή με τους ανθρώπους που ήσουν πριν.

10) Είσαι προετοιμασμένος

Η διαδικασία του άγχους, της κακουχίας και του ραγίσματος της καρδιάς σας είναι προπαρασκευαστική. Το άγχος είναι η κατάρτιση που χρειάζεται να αναπτύξετε στο επόμενο επίπεδο,επειδή η ζωή πρόκειται να σας το ζητήσει. Η ζωή απαιτεί σταθερά την ανάπτυξή σας. Η αλλαγή είναι ο πιο δυναμικός τρόπος για να εξεταστείτε και να αναπτυχθείτε. Χωρίς άγχος η ζωή σας θα ήταν σχεδόν χωρίς νόημα. Το άγχος σας κάνει να κινηθείτε και κάνει τη ζωή σας να αξίζει να ζήσετε. Είναι τα οδυνηρά συναισθήματα που προέρχονται από το άγχος που σας ξυπνάει στο πόσο ζωντανοί είστε και πόσο βαθιά μπορείτε να αισθανθείτε.

11)Ανεξαρτησία

Τίποτα δεν θα σας κάνει να εξαρτάστε περισσότερο από τον εαυτό σας από τις μεγάλες δόσεις άγχους ή φόβου. Είναι κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών, που είστε αναγκασμένοι να γυρίσετε στον εαυτό σας με μοναδικό σκοπό να αλλάξετε τη τροχιά σας και τη στάση της ζωής σας. Γίνεστε ο πλέον συνδεδεμένος με τον εαυτό σας σε εποχές που η ζωή σας γονατίζει. Εδώ βρίσκετε μια πραγματική αίσθηση της ανεξαρτησίας και της ανθεκτικότητας σας. Είναι στο χέρι σας μέσα από τα βάσανα σας να αναπτύξετε ικανότητες για να αγαπάτε περισσότερο τους ανθρώπους, να πιστεύετε στον εαυτό σας, τη ζωή σας και να κατανοείτε βαθύτερα πόσο τεράστιες είναι οι δυνατότητές σας για να φτάσετε στην επιτυχία.

12) Θα σηκωθείς

Όταν αισθάνεστε πνιγμένος και όλο αυτό προέρχεται από μια αγχωτική και τρομερή κατάσταση, πιστεύετε ότι δεν θα καταφέρετε να το περάσετε. Αυτό είναι το πώς αισθάνεστε, αλλά δεν είναι το πώς είναι. Το άγχος και οι κακουχίες είναι αυτό που σας κάνουν πιο δυνατούς και πιο προσεκτικούς στην προσέγγιση σας στην αγάπη, τη ζωή και τις επιχειρήσεις. Είναι το ταξίδι που πρέπει να περάσετε πριν γίνετε πιο τολμηροί και γενναίοι για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Μέσα από τις προκλήσεις σας θα μάθετε να σηκώνεστε!

Τα συναισθήματα του άγχους, της κακουχίας και της αβεβαιότητας φτάνουν στα βάθη του ανθρώπινου πόνου. Το πιο δύσκολο πράγμα για αυτές τις περιόδους είναι ότι ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι θα περάσουν, όταν έρχονται, αισθάνεστε σαν να μην μπορούν ποτέ να αλλάξουν ή να αλλάξουν υπέρ σας. Η αβεβαιότητα είναι ένα οδυνηρό ταξίδι. Είναι ένα ταξίδι που θα πάρετε πολλές φορές στη διάρκεια της ζωής σας, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής σας και για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Μπορείτε επίσης να λυγίζετε και να αποδεχτείτε ότι το ταξίδι σας μέσα από το άγχος και την καρδιά σας εξυπηρετεί ως συσκευές οικοδόμησης χαρακτήρα που χρειάζεστε σε μια προσπάθεια για να αναλάβετε πλήρη υπευθυνότητα του εαυτού σας, της ζωής σας, της τροχιά σας και της διαχείρισης των συναισθημάτων σας. Χωρίς να υποφέρετε δεν μπορείτε να αναπτύξετε την απαραίτητη σοφία για τον δρόμο της επιτυχίας!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου