Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Βασικά έξοδα μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού σας!


Βασικά έξοδα μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού σας!, www.benefitfs.gr

 

Τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες του Δυτικού κόσμου, τα έξοδα που απαιτούνται για να μεγαλώσει ένα παιδί έχουν εκτοξευτεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, τα χρήματα που πρέπει να ξοδέψει μια οικογένεια από τη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού μέχρι αυτό να φτάσει την ηλικία των 17 ετών είναι περίπου 180.000,00 ευρώ!


Ενδεικτικά:

Βρεφική ηλικία (0 έως 12 μηνών): Οι πάνες. Ένα μωρό θα χρησιμοποιήσει κατά μέσο όρο 2.700 πάνες κατά τη διάρκεια μόνο του πρώτου έτους της ζωής του!(πακέτο των 25 τμχ κοστίζει περίπου 5,00 ευρώ) ήτοι 500,00 ευρώ μόνο για πάνες!

Νηπιακή ηλικία (12 μηνών έως 5 ετών): Παιδικός σταθμός και έξοδα υγείας. Ακόμα και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, το τροφεία που καλείται να πληρώσει η οικογένεια για κάθε παιδί μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα 200 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2000 το χρόνο (Χ5=10,000 ευρώ).

Τα παιδάκια που θα πάνε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό θα κολλήσουν τουλάχιστον 8 έως 10 ιώσεις το χρόνο, που σημαίνει ότι οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν ισάριθμες επισκέψεις στον παιδίατρο (χώρια αυτές που θα κάνουν για τα εμβόλια). Επίσης, κατά την προσχολική ηλικία (3 έως 5 ετών) συμβαίνει συχνά να προκύπτουν κι άλλα έξοδα που αφορούν τη γενικότερη υγεία του παιδιού, όπως π.χ. για να κάνει λογοθεραπεία. Συνολικά, έχει υπολογιστεί ότι ένα παιδί θα χρειαστεί περίπου 13.500 ευρώ για ιατρικά έξοδα μέχρι να φτάσει την ηλικία των 17 ετών.

Δημοτικό σχολείο (6 έως 11 ετών): Εξωσχολικές δραστηριότητες .Θέλετε η κόρη σας να κάνει μπαλέτο; Πιάνο; Γαλλικά; Ή μήπως ο γιος σας κικ μπόξιν; Υπολογιστές; Ιστιοπλοΐα; Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε το λιγότερο 50 ευρώ το μήνα για καθεμία από αυτές τις δραστηριότητες και ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν περισσότερες από μία. (50Χ12=600, 600Χ5=3,000 ευρώ)

Γυμνάσιο (12 έως 14): Ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα.Είναι η ηλικία που τα περισσότερα παιδιά –όσα δηλαδή δεν έχουν ήδη αποκτήσει- απαιτούν τη δική τους παιχνιδομηχανή ή ακόμα και το δικό τους κινητό τηλέφωνο –γκάτζετ τα οποία χρειάζεται να ανανεώνουν συχνά, αφού τα καταστρέφουν, τα χάνουν ή απλώς θέλουν το πιο καινούριο μοντέλο! Επιπλέον, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και οι πηγές της μάθησης εκσυγχρονίζονται, είναι εξαιρετικά πιθανό να σας προταθεί από τους καθηγητές του σχολείου να εξοπλιστείτε με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (αν δεν έχετε) με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορεί το παιδί να κάνει την έρευνά του για τις σχολικές εργασίες. Γενικότερα είναι μια περίοδος που οι απαιτήσεις αλλά και οι ανάγκες των παιδιών είναι πάρα πολλές και αλλάζουν συνεχώς. Είναι η περίοδος που τα έξοδα μήνα με τον μήνα, δεν σταμάτανε! Βλέπε: Φροντιστήρια, διασκέδαση, ρούχα, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.α Τουλάχιστον μέχρι να ενηλικιωθούν...


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου