Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκινώντας μια επιχείρηση σε μεγάλη ηλικία

Ξεκινώντας μια επιχείρηση σε μεγάλη ηλικία, www.benefitfs.gr 

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή στη ζωή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση; Δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση σε αυτή την ερώτηση και φυσικά - η εμπειρία κάθε επιχειρηματία είναι διαφορετική.


Με την ίδια λογική, είναι επίσης εύκολο να υποθέσουμε ότι οι επιχειρηματίες που πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης μπορεί να είναι εκτός, με την τρέχουσα τεχνολογία για να πετύχουν στον επιχειρηματικό κόσμο. Από την άλλη πλευρά, πολλοί ιδρυτές που ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους μετά την ηλικία των 50 ετών λένε ότι η εμπειρίας τους ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους.


Αν είστε παλαιότερος ιδιοκτήτης επιχείρησης, μην υποθέστε ότι χάσατε την ευκαιρία σας για επιχειρηματική επιτυχία.


Είστε πιο έμπειροι. Η νεολαία μπορεί να ισοδυναμεί με αισιοδοξία, αλλά οι νεότεροι επιχειρηματίες είναι πιο πιθανό να είναι αφελείς σχετικά με την πραγματικότητα του επιχειρηματικού κόσμου. Λόγω του χρονικού διαστήματος που έχουν ξοδέψει στο εργατικό δυναμικό, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες έχουν μια μεγάλη ποικιλία από μαθήματα ζωής και επιχειρήσεων που μπορούν να αντλήσουν από τη στιγμή που ξεκινούν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους.

"Όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση σε μεγαλύτερη ηλικία, έχετε μάθει από τις επιτυχίες αλλά, κυρίως, από τα λάθη". «Έχετε καλύτερη κατανόηση των δυνατών και αδύναμων σημείων σας, [και] γνωρίζετε την έννοια της σκληρής δουλειάς και τι χρειάζεται για να γίνετε επιτυχημένοι.».

Έχετε περάσει από το στάδιο της "αυξανόμενης οικογένειας". Αν και αυτό δεν ισχύει αναγκαστικά για όλους τους επιχειρηματίες μεγαλύτερης ηλικίας, οι περισσότεροι άνθρωποι στη δεκαετία του '50 και του '60 δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τους ίδιους προσωπικούς στόχους και υποχρεώσεις που έχουν πολλά άτομα στις ηλικίες των 20 και 30 ετών - να παντρευτούν, να αγοράσουν ένα σπίτι, την οικογένεια κλπ. Οι περισπασμοί και οι ευθύνες που έρχονται με την πρώιμη ενηλικίωση έχουν εξαφανιστεί (ή τουλάχιστον μειωθούν σημαντικά), έτσι δεν θα επηρεάσουν την ικανότητά σας να εστιάζετε στη νέα επιχείρησή σας.

Έχετε τις προτεραιότητές σας στη θέση σας. Αντί να σπαταλούν το χρόνο τους από την ιδέα στην ιδέα "μόνο για να το δοκιμάσουν", οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επιχειρηματίες τείνουν να γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν και τι πρέπει να κάνουν για να το επιτύχουν.

"[Καταλαβαίνετε] ότι είστε τόσο καλός όσο η ομάδα που φτιάχνετε γύρω σας [και] ότι πρέπει να δουλεύετε μόνο σε πράγματα που πραγματικά ενδιαφέρεστε να κάνετε επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να αποτύχετε


Συμβουλές για τους παλαιότερους επιχειρηματίες


Αν νομίζετε ότι είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε την υπαλληλική ζωή και να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε.


Γνωρίστε την ικανότητά σας να αναλάβετε κινδύνους. Δεν υπάρχει επιχειρηματικό εγχείρημα χωρίς κίνδυνο. Οι νεαροί επιχειρηματίες έχουν συνήθως λιγότερες απώλειες όταν πηγαίνουν όλοι μέσα στις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επιχειρηματίες μεγαλύτερη εμπειρία και εργάζονται για όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους οικονομικούς σας πόρους.

«Κατανοήστε το επίπεδο κινδύνου σας και είστε συντηρητικοί με την υπερεκμετάλλευση της προσωπικής σας οικονομικής κατάστασης για να αναπτύξετε μια επιχείρηση. Δεν υπάρχει τόσο πολύς χρόνος για να την επαναφέρετε αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχετε προγραμματιστεί."

Δημιουργήστε μια μεγάλη ομάδα. Μόλις βρείτε ένα πάθος για να οικοδομήσουμε μια επιχείρηση, θα πρέπει να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους των οποίων τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες εξισορροπούν τη δική σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι πελάτες σας είναι νεότεροι και δεν είστε σίγουροι πώς να τους προσεγγίσετε.

"Μια πρόκληση που θα αντιμετώπισετε είναι η κατανόηση του νεότερου δημογραφικά πελατολογίου και η ανάπτυξη των μηνυμάτων γι 'αυτούς. Έτσι η ευρύτερη ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από όλες τις γενεές"

Να προσέχεις τον εαυτό σου. Οι νεότεροι επιχειρηματίες έχουν νεολαία από την πλευρά τους: Μπορούν να αναπηδήσουν με όλους τους ανέμους και τις ώρες εργασίας όλο το εικοσιτετράωρο, έτοιμοι να το κάνουν ξανά το επόμενο πρωί. Καθώς μεγαλώνετε, αργά το βράδυ και η έλλειψη ύπνου φέρνουν την κούραση πολύ πιο γρήγορα, έτσι θα πρέπει να κάνετε την υγεία σας προτεραιότητα αν θέλετε να συμβαδίσετε με το ρυθμό του επιχειρηματικού κόσμου.

"Είναι σημαντικό να φροντίζετε για την υγεία και την ευημερία σας, επειδή θα είστε συνδεδεμένοι με την επιχείρησή σας για τουλάχιστον τρία έως πέντε χρόνια - πιθανότατα, κοντά σε 10 χρόνια ή και πέρα. Αν δεν είστε υγιείς, ούτε η επιχείρησή σας θα είναι, ούτε."

"Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματικά την ενέργεια και την επιθυμία να ακολουθήσετε. Μια καλή ιδέα δεν σημαίνει πολλά, αν δεν έχετε την αφοσίωση για να την εκτελέσετε."

read more   https://www.businessnewsdaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου