Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Φεύγω και αφήνω πίσω μου...



Το στερεοφωνικό σας, την καινούργια plasma τηλεόραση, το laptop, που είπατε να μην πάρετε μαζί στις διακοπές, το περσικό χαλί της γιαγιάς. Αντικείμενα αξίας, αντικειμενικής ή συναισθηματικής. Με ένα πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου μπορείτε να τα ασφαλίσετε. Για να νιώθετε σιγουριά, όχι μόνο τώρα που θα λείπετε από το χώρο σας για διακοπές, αλλά όλο το χρόνο.


                                                                    Σπίτι μου, σπιτάκι μου..                                                       

Όχι απαραίτητα. Η ασφάλιση περιεχομένου καλύπτει το περιεχόμενο που βρίσκεται σε ένα χώρο κατοικίας ή εργασίας. Παρέχεται ανεξαρτήτως εάν το κτήριο του ακινήτου όπου βρίσκεται το περιεχόμενο είναι το ίδιο ασφαλισμένο. Επίσης, δεν αφορά μόνο ιδιοκτήτες ακινήτων. Ασφάλιση περιεχομένου μπορεί να κάνει και κάθε ενοικιαστής ενός χώρου, ιδιώτης ή επαγγελματίας, που θέλει να προστατέψει την κινητή περιουσία του.

                                                                     Όσο αξίζεις εσυ...                                                                 

 Το κόστος της ασφάλισης περιεχομένου ξεκινά από ένα πολύ χαμηλό, σταθερό ποσό. Εάν η αξία των αντικειμένων σας είναι υψηλότερη, ανάλογα θα ρυθμιστεί και το ασφάλιστρό σας. Με βάση αυτή την εκτίμηση αξίας ορίζεται και η αποζημίωση για το κλεμμένο ή κατεστραμμένο σας περιεχόμενο. Κάποια προγράμματα ασφαλίζουν το περιεχόμενό σας σε αξία αντικατάστασής τους με καινούργια, ενώ άλλα καλύπτουν μέρος της αξίας τους.

                                                                Τα πήρες όλα και έφυγες...                                                        

 Η πρώτη περίπτωση που καλύπτει η ασφάλιση περιεχομένου είναι αντικείμενα που κλάπηκαν. Δυστυχώς, τα κρούσματα κλοπής αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδίως τις περιόδους που οι πόλεις αδειάζουν και οι απανταχού κλέφτες εισβάλλουν απαρατήρητοι στο χώρο μας.

                                                  Μια θάλασσα μικρή/Πυρκαγιά με πυρκαγιά ....                                     

 Η δεύτερη περίπτωση που καλύπτει η ασφάλιση περιεχομένου είναι αντικείμενα που καταστράφηκαν από τυχαίο αίτιο. Για παράδειγμα, μια διαρροή στο χώρο σας που βραχυκύκλωσε το στερεοφωνικό ή χάλασε το περσικό χαλί. Μια φωτιά ή ο καπνός της, που αχρήστευσε τους πίνακές σας.

                                                                 Πάρε με στο τηλέφωνο...                                                         
 
 Μόλις αντιληφθείτε ότι κάτι έχει συμβεί, ενημερώστε τον ασφαλιστικό φορέα σας. Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών θα σας πει τι να κάνετε. Ένας ειδικός θα έρθει επιτόπου για να διαπιστώσει τη ζημιά ή την απώλεια που έχετε υποστεί. Θα υπολογίσει και θα σας ενημερώσει για την αποζημίωση που δικαιούστε σύμφωνα με το συμβόλαιό σας.

                                                                   Θέλω να σε ξεπεράσω...                                                         

 Το να έχουν παραβιάσει το χώρο σου δημιουργεί ένα από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα. Αυτό μόνο ο καιρός μπορεί να το απαλύνει. Η αποζημίωση που λαμβάνετε όμως, ιδίως όταν το συμβόλαιό σας προβλέπει να είναι σε αξία αντικατάστασης των πραγμάτων σας με καινούργια, είναι μια μικρή παρηγοριά στη μεγάλη απώλεια.

                                                                        Να με προσέχεις...                                                             

 Τη δύσκολη στιγμή, ορισμένα ασφαλιστικά προγράμματα σας προσφέρουν επιπλέον χρήσιμη υποστήριξη, δωρεάν ή σε ειδική τιμή: άμεση τεχνική βοήθεια, υπηρεσία επισκευής ζημιών και πρόσβαση σε έμπειρα συνεργεία, που θα σας βοηθήσουν με τις ζημιές. Σε περιπτώσεις που είναι ασφαλισμένο και το κτήριο, μπορεί να σας στείλουν εξειδικευμένο προσωπικό για τη φύλαξη του χώρου σας, εφόσον έχει παραβιαστεί και δεν είναι ασφαλής.

                                                                     Διάλεξες την τύχη μου...                                                      

 Ή μήπως όχι; Συχνά για τις καταστροφές στο περιεχόμενο ενός χώρου δεν φταίει πάντα το διπλανό διαμέρισμα, η στριμμένη του από πάνω ή τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μέρος της ευθύνης βρίσκεται στα δικά σας χέρια, ιδίως όταν ξέρετε ότι πρόκειται να λείψετε από το χώρο σας για μεγάλο διάστημα. Για τη δική σας ασφάλεια και οικονομία, δείξτε υπευθυνότητα.


                                                                     Να με θυμηθείς...                                                                 


Ελέγξτε τα πάντα πριν φύγετε. Μήπως έχει μείνει κάποιο φως αναμμένο; Εάν κατεβάσετε τον κεντρικό διακόπτη του ρεύματος, βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο και η κατάψυξη είναι εντελώς άδεια. Οι βρύσες είναι κλειστές; Μήπως έχουν ξεμείνει ξεχασμένα ταψιά με φαγητό στο φούρνο; Βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο; Εάν όλα είναι εντάξει, είστε έτοιμοι να κλειδώσετε πίσω σας τις έννοιες της καθημερινότητας.

                                                                    Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά...                                      

 … σας περιμένει. Καιρός για καλοκαιρινή ραστώνη, ξενοιασιά και ευθυμία. Μια ακόμη αποζημίωση για ένα δύσκολο χρόνο εργασίας.

Καλές διακοπές!!

Διαβάστε επίσης:  9+1 Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές!!

Πηγή: www.eurolife.gr