Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Τα ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν να πετυχαίνεις πάντα τον σκοπό σουΜυστικά της γλώσσας του σώματος και hacks του μυαλού για να είναι πιο εύκολη η καθημερινότητά σου.

Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τη ψυχολογία ως έναν αχαρτογράφητο πλανήτη γεμάτο τέρατα έτοιμα να μας κατασπαράζουν. Κι άλλες πάλι σαν κάτι απόλυτα δυσνόητο που ούτε καν ο Φρόιντ και ο Γιουνγκ δεν έχουν τη δυνατότητα να ερμηνεύσουν -πόσο μάλλον οι νεαροί φίλοι μας με πτυχίο στην επιστήμη...
Δεν χρειάζεται όμως όλο αυτό το άγχος και ο φόβος. Δε θα μας ζητήσει κανείς να κάνουμε κόλπα μαγικά με το μυαλό λες και είμαστε Jedi του Starwars. Αντίθετα με λίγη προσοχή μπορούμε να βοηθηθούμε πολύ στην καθημερινότητά μας.
Και για να έρθουμε στο προκείμενο: Δώσε βάση σε αυτά τα 7 τρικ ψυχολογίας και θα καταλάβεις γιατί πράγμα μιλάμε.
Η πρώτη κι η τελευταία εντύπωση
Οι άνθρωποι πάντα θυμούνται την πρώτη και την τελευταία εικόνα από κάποιον, ενώ ο ενδιάμεσος χρόνος μετατρέπεται λίγο σε ένα θολό και αδιευκρίνιστο τοπίο. Φρόντισε, λοιπόν, όταν πας για συνέντευξη -αν γίνεται- να μπεις είτε πρώτος πρώτος, είτε να είσαι ο τελευταίος που θα δουν.
Τα πόδια λένε την αλήθεια
Αν πλησιάσεις κάποιον και αντί να στραφεί ολόκληρος προς το μέρος σου, στραφεί μόνο ο κορμός του να ξέρεις ότι μάλλον θέλει να τον αφήσεις ήσυχο. Αν σε ήθελε για παρέα θα κοίταζε να μετακινήσει (και) τα πόδια του.
Η χειραψία
Αυτό το λένε κι οι παλιοί. Δώσε ρε παιδάκι μου το χέρι σου πρόθυμα, σφίξε με σφρίγος -κι όχι ντροπαλά σαν παιδαρέλι. Διότι την θερμή χειραψία κανείς δε μίσησε, αντίθετα την παγωμένη όλοι.
Η σιωπή είναι χρυσός
Ρωτάς για κάτι και δεν λαμβάνεις την επιθυμητή απάντηση. Μη ρωτήσεις ξανά, μην κάνεις ρελάνς, μην ανταπαντήσεις, απλά περίμενε. Σιωπηλός. Είναι σχεδόν σίγουρο πως η σιωπή θα τους φέρει σε άβολη θέση με αποτέλεσμα να νιώσουν ότι πρέπει να σου δώσουν περισσότερες εξηγήσεις.
Κάτσε δίπλα στον εχθρό σου
Αν είσαι σίγουρος πως κάποιος ετοιμάζεται να σου «ορμήξει» στο meeting, μην πάρεις αμυντική θέση, μην προσπαθήσεις να κάτσεις όσο πιο μακριά γίνεται. Αντίθετα φρόντισε να κάτσεις δίπλα του. Η εγγύτητα θα τον κάνει λιγότερο επιθετικό κι εσύ θα έχεις καλύτερες δυνατότητες για να υποστηρίξεις τη θέση σου.
Μην ξεχνάς τα ονόματα
ΟΚ, όντως είναι ήδη δύσκολο να θυμάσαι τα ονόματα, πόσο μάλλον να τα θυμάσαι μετά από μόνο μια φορά που έχεις δει κάποιον. Παρόλα αυτά να ξέρεις: φώναξε κάποιον με το όνομά του αμέσως μετά την πρώτη σας γνωριμία και είναι απόλυτα σίγουρο πως θα σε συμπαθήσει.
Ραντεβού με την αδρεναλίνη
Να ξέρεις το εξής: η αδρεναλίνη ερεθίζει τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο κόσμος να περνάει καλά και να είναι πιο δεκτικός στις νέες γνωριμίες. Άρα το λούνα παρκ ή τα θρίλερ αποτελούν μια ωραιότατη επιλογή για το πρώτο ραντεβού.
Κάνε τους άλλους να νιώθουν καλά
Το πιο σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους είναι η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Φρόντισε λοιπόν να πηγαίνεις με τα νερά τους και να επιβραβεύεις αυτά για τα οποία νιώθουν καλά και όταν χρειάζεται να στηλιτεύεις τα κακώς κείμενα που οι ίδιοι αναγνωρίζουν στον εαυτό τους.