Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

#8 Κολπα για να παίζετε τη γλώσσα του σώματος στα...δάχτυλα!

benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language

Μην υποτιμάτε ποτέ και σε καμία περίπτωση την τέχνη της γλώσσας του σώματος.
Υπάρχουν κάποιες συνήθειες, όπως το να θυμάστε να χαμογελάτε, που είναι εύκολο να το εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας.
Υπάρχουν όμως και άλλες οι οποίες δεν είναι και τόσο εύκολο να τις αλλάξετε αλλά κάνουν μεγάλη διαφορά στις προσωπικές και φυσικά επαγγελματικές σας σχέσεις.
 Σας παρουσιάζουμε 8 κόλπα που ίσως δυσκολευτείτε λίγο να εφαρμόσετε αλλά θα σας ανταμείβουν σε όλη σας τη ζωή!


benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language
1)ΜΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΑΣ
Αυτό σίγουρα ακούγεται κάπως γελοίο αλλά στην ουσία δεν είναι. Το να εξαρμονίζετε το σώμα σας με εκείνο του συνομιλητή σας δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αλλά κάνοντας το δείχνετε θαυμασμό και σύμπνοια, αναφέρει η Rosemary Haefner, η επικεφαλής ανθρωπίνου δυναμικού στην εταιρεία CareerBuilder.
Δεν είναι εύκολο να το πετύχετε με τρόπο που να μην είναι επιδεικτικός, χωρίς να μοιάζει δηλαδή ότι «μαϊμουδίζετε» ή κοροϊδεύετε τον άλλο αλλά εάν καταφέρετε να το κάνετε είναι βέβαιο ότι θα κάνετε καλή εντύπωση χωρία ο άλλος να μπορεί να εντοπίσει ακριβώς για ποιο λόγο σας συμπάθησε.

benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language
2)ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Δεν περπατάμε όλοι δυναμικά. Μερικοί από εμάς σερνόμαστε, λες και μας τραβάνε από το κεφάλι και εμείς ζοριζόμαστε να μετακινηθούμε.
Και είναι όντως δύσκολο να αλλάξεις κάτι που κάνεις σχεδόν μια ολόκληρη ζωή. Αλλά κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά για να βελτιώσετε το βάδισμα σας θα δείτε κάποια στιγμή αποτέλεσμα. Στην αρχή μπορεί να αισθάνεστε ακόμη και γελοίοι, ή ότι προσποιείστε. Μην πτοήστε όμως, συνεχίστε και κάποια στιγμή θα σας γίνει συνήθεις. Με αυτό τον τρόπο οι άλλοι δεν βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα για εσάς τα οποία μπορούν να είναι αρνητικά όπως το ότι ενδεχομένως είστε αναποτελεσματικοί ή αμφιβόλου εμπιστοσύνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Scientific American


benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language3)ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Το μάτια και το βλέμμα φυσικά παίζουν τεράστιο ρόλο.
Οι άνθρωποι που δεν κοιτούν στα μάτια ή που αποφεύγουν το βλέμμα του συνομιλητή τους φαίνονται αγχώδεις, αφηρημένοι ή ανέντιμοι. Δεν είναι εύκολο να θυμάστε να μην αποφεύγετε το βλέμμα του άλλου καθώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυσκολεύονται να το κάνουν. Κάντε όμως προσπάθειες και θα δείτε διαφορά στις σχέσεις σας.
Ένα κόλπο που προτείνουν οι ειδικοί είναι να φαντάζεστε ότι τα μάτια σας έχουν κολλήσει στα μάτια του άλλου με κάποιοι είδους κολλώδη ουσία όπως τσίχλα ή ακόμη και καραμέλα.
Μόλις τα καταφέρετε θα δείτε βελτίωση στην επικοινωνία σας με τους άλλους.

benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language
4)ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑΤΑ
Υπάρχουν φορές που δεν ξέρετε που να βάλετε τα χέρια σας, ειδικά εάν είστε νευρικοί τύποι. Για το λόγο αυτό, κάποιες φορές τα χώνετε στις τσέπες σας ή τα σταυρώνετε δίνοντας μια αρνητική εικόνα προς τα έξω.
Σύμφωνα με το Business Insider, είναι πολύ σημαντικό να είναι τα χέρια σας σε κάθε περίπτωση ορατά για σε διαφορετική περίπτωση μοιάζει σαν να έχετε κάτι να κρύψετε .
Φανείτε ανοικτοί και εμπνεύστε εμπιστοσύνη αποφεύγοντας κινήσεις που σας δείχνουν σε αμυντική θέση κόμη και εάν έτσι αισθάνεστε.


benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language5)ΜΗΝ ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΝ «ΑΓΓΟΥΡΙΑ»
Υπάρχουν κάποιο που όλο κάτι κάνουν, με τα χέρια τους, τα δάχτυλα τους, με τα μαλλιά τους και τα πόδια τους. Υπάρχουν κι άλλοι που απλώς κάθονται απαθείς και αφύσικα ακίνητοι. Οι άλλοι αυτά τα παρατηρούν και μπορεί να συμπεράνουν λανθασμένα ότι είστε ανέντιμοι ή ότι φοβάστε.
Σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η Lillian Glass αναλύτρια συμπεριφοράς και ειδική στην γλώσσα του σώματος η οποία έχει συνεργαστεί με το FBI στον εντοπισμό αντιδράσεων που δείχνουν ότι ο άλλος σας εξαπατά, έχει αναφέρει στο παρελθόν στο Business Insider ότι θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τους ανθρώπους που δεν κινούνται καθόλου.
«Αυτό μπορεί να δείχνει ότι ο άλλος ετοιμάζεται να επιτεθεί καθώς το σώμα παίρνει την κατάλληλη θέση και ετοιμάζεται για επίθεση, λέει η  Glass.” “Όταν μιλάτε και επικοινωνείτε φυσιολογικά κάνετε κάποιες κινήσεις ελαφρές και ανεπαίσθητες τις οποίες δεν συνειδητοποιείτε για να χαλαρώσετε το σώμα σας. Ένα βλέπετε ότι ο συνομιλητής σας βρίσκεται σε μια σχεδόν κατατονική φάση και δεν κινείται καθόλου, θα πρέπει ίσως να ανησυχήσετε, επειδή αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά».

benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language
6)ΚΑΘΗΣΤΕ ΙΣΙΑ
Δεν είχαν άδικο οι γονείς σας που σας έλεγαν διαρκώς να κάνετε πίσω τους ώμους και να κάτσετε ίσια.
«Εάν γέρνετε προς τα πίσω στην καρέκλα σας, ο συνομιλητής σας θα το εκλάβει ως αδιαφορία και απάθεια. Εάν είστε σε συνέντευξη για κάποια δουλειά, φαίνεται σαν να μην ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη θέση», αναφέρει η Amanda Augustine, ειδικός σε θέματα καριέρας. «Επιπλέον, εάν δεν κάθεστε ίσια στην καρέκλα μοιάζει σαν να σας λείπει η αυτοπεποίθηση».
Εκείνη προτείνει να κάθεστε σαν να έχετε δεμένη μια κλωστή από το κεφάλι σας που φτάνει στο ταβάνι. Εάν κάθεστε ίσια, δείχνετε  έξυπνοι, αξιόπιστοι και με αυτοπεποίθηση, μας αναφέρει.
Όλοι όσοι καμπουριάζουν θα σας πουν ότι δεν είναι εύκολο να διορθώσετε τη στάση αυτή αλλά αξίζει τον κόπο μια προσπάθεια.

benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language
7)ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΣΑΣ
Σε κανέναν δεν αρέσει μια χειραψία χαλαρή και «ψόφια». Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι μια αδύναμη χειραψία δείχνει έναν αδύναμο άνθρωπο.
Πως είναι όμως μια ιδανική χειραψία?
Η ειδική σε θέματα συμπεριφοράς Arora μας το αναλύει: «Όταν σφίγγετε το χέρι του άλλου θέλετε η χειραψία να είναι αρκετά “σφιχτή” ώστε να αισθανθείτε τα κόκκαλα του άλλου να ακουμπούν απαλά το δέρμα σας και η επαφή αυτή να διατηρείται σταθερή καθώς κινείτε δυο με τρείς φορές το χέρι σας κάθετα Σε όλη τη διάρκεια της χειραψίας θα πρέπει να κοιτάτε τον άλλον στα μάτια και να χαμογελάτε».

benefitfs.gr www.benefitfs.gr benefitfs benefit body language
8)ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ
Όταν αισθάνεστε νευρικότητα είναι πολύ εύκολο να σας πιάσει μια μανία και να τα κάνετε όλα με ταχύτητα. Να μιλάτε γρήγορα και να κινείστε σπασμωδικά.
Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο Peter Economy, ειδικός σε θέματα διοίκησης, είναι πολύ καλύτερο να μην βιάζεστε.
« Θα πρέπει να είστε ακριβείς στις κινήσεις σας και η ακρίβεια είναι πιο σημαντική από την ταχύτητα», αναφέρει ο Economy. «Ο εγκέφαλος μας το γνωρίζει αυτό, το ίδιο και οι εγκέφαλοι των άλλων».
Γι’ αυτό, πάρτε μια βαθιά ανάσα, χαλαρώστε και φροντίστε να είστε πιο συνειδητοί σε ό,τι αφορά τις κινήσεις σας στην επόμενη επαγγελματική σας συνάντηση. Θα φαίνεστε πιο σίγουροι και πιο ικανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου