Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τα πρώτα 10 λεπτά στο γραφείο μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την ημέρα σας! Πως?


Τα πρώτα 10 λεπτά στο γραφείο μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την ημέρα σας! Πως? www.benefitfs.gr Η φράση "daily grid" - που σημαίνει μια επαναλαμβανόμενη, κουραστική ρουτίνα εργασίας

Η φράση "daily grid" - που σημαίνει μια επαναλαμβανόμενη, κουραστική ρουτίνα εργασίας - μπορεί να είχε αρχίσει στα μέσα του 1800, αλλά είναι εξίσου σημαντική και σήμερα. 

 Μόνο το 33% των εργαζομένων ασχολούνται με την εργασία τους, σύμφωνα με μια έκθεση του 2017 Gallup - και μόνο τέσσερις στους 10 υπαλλήλους συμφωνούν ότι είχαν ευκαιρίες να μάθουν και να αναπτυχθούν στην εργασία τους.

Εάν αισθάνεστε τις ημέρες σας μονότονες και αυτό σας επηρεάζει στην καθημερινότητά σας, ένας τρόπος για να αλλάξετε τις καταστάσεις μπορεί να βρίσκεται στα πρώτα 10 λεπτά της ημέρας σας στο γραφείο. Μόλις καθίσετε στο γραφείο σας, προσπαθήστε να εξασκήσετε την συγκέντρωσή σας - ή να εστιάσετε στο παρόν - και στη συνέχεια προχωρήστε στους στόχους της ημέρας.

Πριν ανοίξετε ακόμη και τα email σας, κλείστε τα μάτια σας και συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας, λέει ο Λόντρο Ρίντζλερ, συνιδρυτής των στούντιο διαλογισμού MNDFL. Εστιάστε στο βάρος του σώματός σας στην καρέκλα σας και των ποδιών σας στο έδαφος, στη συνέχεια πάρτε τρεις αργές, βαθιές αναπνοές - εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα.

Μόλις νιώσετε ήρεμος και συγκεντρωμένος, σκεφτείτε τους στόχους της ημέρας. "Ρωτήστε τον εαυτό σας: ποιες ιδιότητες θέλω να αναπτύξω σήμερα; Ποιος θέλω να είμαι; Πώς θέλω να εμφανιστώ σήμερα στον χώρο εργασίας μου; "λέει ο Rinzler. «Όπου κι αν θέσουμε την προσοχή μας, τελικά, κατά την διάρκεια της ημέρας εξελίσσεται».

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να περάσετε σε πιο συγκεκριμένους στόχους εργασιών. Γράψτε τι θέλετε να ολοκληρώσετε σήμερα, αλλά προσπαθήστε να μην υπερφορτώσετε το πρόγραμμά σας - και καταγράψτε τα καθήκοντά σας με σειρά από το πιο επείγον. Εάν η κλασική λίστα σας κάνει να αισθάνεστε ότι πνίγεστε με τον όγκο των εργασιών - δοκιμάστε να σχεδιάσετε ένα πλέγμα και να ορίσετε το to-dos σας.

Ενώ ξεκινάτε την εργασία σας, ορίστε μια ειδοποίηση για κάθε 30 ή 60 λεπτά. Κάθε φορά που αισθάνεστε κουρασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας, γυρίστε τα μάτια σας μακριά από την οθόνη σας για τουλάχιστον ένα λεπτό. Αυτό μπορεί να μοιάζει με μια γρήγορη βόλτα γύρω από το δωμάτιο απλά εστιάζοντας στο περιβάλλον σας - απλά δώστε στα μάτια σας ένα διάλειμμα. Κάνοντας αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να αποφύγετε την αίσθηση εξάντλησης στο τέλος της ημέρας. 

Πηγή:  www.entrepreneur.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου