Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Άλλο παραγωγικός και άλλο απασχολημένος!


Άλλο παραγωγικός και άλλο απασχολημένος! www.benefitfs.gr

Σε αυτό το βίντεο, ο VIP Contributor Brian Tracy, εξηγεί γιατί οι παραγωγικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι. Σύμφωνα με τον Tracy, η διαφορά μεταξύ παραγωγικού και απασχολημένου είναι εξαιρετικά διακριτή. Ο ορισμός των λέξεων από τον Tracy, "απασχολημένος" σημαίνει ότι πρέπει πάντα να ασχολείσαι με πράγματα που πρέπει να κάνεις, ενώ "παραγωγικός" σημαίνει να εργάζεσαι για έναν σκοπό. Ο Tracy υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό θέτοντας μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε παραγωγικός:


  1. Όσο περισσότερα επιτυγχάνετε, τόσο καλύτερα αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Ο Tracy τονίζει ότι, αντί να ανησυχείτε για το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η εργασία σας, βάλτε στο μυαλό σας ότι θα την ολοκληρώσετε . Η Tracy αναφέρει ότι κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια εργασία σας, ο εγκέφαλός σας εκκρίνει ντοπαμίνη, μια ουσία που σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι.
  2. Όταν έχετε να περιμένετε για κάτι, θα νιώθετε πιο ενθουσιασμένοι για να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Επιπλέον, όταν έχετε έναν σταθερό στόχο, θα αισθάνεστε αυτόματα περισσότερο συγκεντρωμένοι και είναι έτοιμοι να ξεκινήσετε την ημέρα σας.
  3. Καθαρίστε την ακαταστασία. Όταν υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που γεμίζουν τον χώρο σας, το άγχος αυτόματα σας ακολουθεί.
  4. Άσκηση. Η άσκηση ενισχύει αυτόματα την διάθεση. 
  5. Βρείτε κάτι που μπορείτε να κάνετε ανά πάσα στιγμή. Όταν ασχολείσαι με κάποιο project ή κάποια εργασία, είναι λιγότερο πιθανό να αφήσεισετε το μυαλό σου να ταξιδέψει και να επιμείνει σε αρνητικές σκέψεις.
  6. Σκοπός. Όπως σημειώνει ο Tracy, ένας βασικός δείκτης που δείχνει αν είστε παραγωγικός αντί για  απασχολημένος, είναι όταν εργάζεστε για έναν σκοπό. 

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα.

Πηγή:www.entrepreneur.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου