Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Οι ανταγωνιστές του επαγγελματία ασφαλιστή.


Οι ανταγωνιστές του επαγγελματία ασφαλιστή. www.benefitfs.gr

Τα επόμενα χρόνια οι ανταγωνιστές του επαγγελματία ασφαλιστή δεν θα είναι πλέον, η Cosmote, η insurance market και άλλες πλατφόρμες στο διαδίκτυο, τράπεζες και Super market ή εταιρείες αυτοκινήτων κλπ, αλλά η Tesla, η Google, η Apple, η Amazon και insurtech ασφαλιστικές όπως η lemonade


Οι νέες εφαρμογές λογισμικού θα διακόψουν ή θα μεταλλάξουν τις περισσότερες παραδοσιακές βιομηχανίες κατά τα επόμενα 5-10 χρόνια. Δύο απλά παραδείγματα της σημερινής εποχής, μας το αποδεικνύουν, Η Airbnb είναι πλέον η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή πλατφόρμα στον κόσμο, αν και δεν διαθέτει κανένα ιδιόκτητο ακίνητο. Η Uber είναι ένα εργαλείο λογισμικού, η οποία δεν διαθέτει αυτοκίνητα και είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στον κόσμο.

Με το νέο κύμα τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα συνελικτικά νευρωνικά δίκτυα, η AI έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της να μιμείται την αντίληψη, τη συλλογιστική, τη μάθηση και την επίλυση προβλημάτων του ανθρώπινου μυαλού, με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων μεριδίων αγοράς προσφέροντας υπηρεσίες βασισμένες σε τεχνολογίες αιχμής όπως:

  • Χρήση τεχνολογιών αιχμής (AI, Blockchain, IoT, Insight Analytics, CX Solutions) ως προς τις νέες ανάγκες των Πελατών.
  • Ανάπτυξη νέων ροών εσόδων με νέα μοντέλα marketing και user-based insurance 
  • Σχεδιασμό στρατηγικών προστασίας από τους κινδύνους ψηφιακής απάτης, προστασίας των δεδομένων, όπως και προστασίας της ιδιωτικότητας.
  • Ενθάρρυνση της ψηφιακής δέσμευσης και του loyalty των πελατών μέσω προωθημένων ενεργειών και υιοθέτησης ενσωματωμένων εργαλείων μέτρησης.
  • Καθιέρωση πλάνων για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης στα legacy συστήματα των Ασφαλιστικών Εταιρειών πάνω στην φιλοσοφία Platform-as-a- Service.
  • Ενσωμάτωση καινοτόμων συστημάτων σε ειδικές κατηγορίες ασφαλιστικών κατηγοριών (car, assets, health monitoring, realtime risk evaluation) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου