Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η ασφάλιση το 2030!

Η ασφάλιση το 2030! www.benefitfs.gr

Καλώς ήλθατε στο μέλλον της ασφάλισης, όπως φαίνεται από τα μάτια του Πέτρου, ενός πελάτη το έτος 2030.


" Ο Πέτρος ετοιμάζεται για μια συνάντηση στην άλλη άκρη της πόλης στις 12:15 και ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός του, δίνει εντολή στο αυτόνομο όχημα του, να έρθει στην είσοδο της εταιρείας που εργάζεται. Το πρόγραμμα υπολογίζει ότι πρέπει να είναι εκεί το αυτόνομο όχημα στις 11:35 και 2’ πριν την άφιξη ενημερώνει τον Πέτρο, ο οποίος ήδη περιμένει στην είσοδο. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και αποφασίζει ότι θέλει να οδηγήσει σήμερα και τοποθετεί τον διακόπτη του αυτοκινήτου σε "manual" λειτουργία. Ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός του Πέτρου χαρτογραφεί μια πιθανή διαδρομή και το μοιράζεται μέσω του υπολογιστή του οχήματος με το κέντρο ελέγχου κίνησης αυτόνομων οχημάτων της Ασφαλιστικής, ο οποίος απαντά αμέσως με μια εναλλακτική διαδρομή που έχει πολύ χαμηλότερη πιθανότητα ατυχημάτων και ζημιών στο αυτοκίνητο, καθώς και την υπολογισμένη προσαρμογή του ασφαλίστρου. Αμέσως ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός του Πέτρου του γνωστοποιεί ότι το ασφάλιστρό του θ’ αυξηθεί κατά 5%, βάσει της manual επιλογής, της διαδρομής που επιλέγει και του όγκου και της διανομής άλλων αυτοκινήτων στο δρόμο. Τον ειδοποιεί επίσης ότι η ασφάλιση ζωής του, η οποία τώρα διατίθεται βάσει μιας βάσης "pay-as-you-live" θα αυξηθεί κατά 1,5% για αυτό το τρίμηνο. Τα επιπλέον ποσά χρεώνονται αυτόματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του .

Όταν ο Πέτρος φτάνει στο πάρκινγκ του προορισμού του, το αυτοκίνητό του χτυπά σε μία κολώνα. Μόλις το αυτοκίνητο σταματήσει να κινείται, τα εσωτερικά διαγνωστικά του καθορίζουν την έκταση της βλάβης. Ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός του, τον καθοδηγεί να τραβήξει τρεις φωτογραφίες από την περιοχή του μπροστινού δεξιού προφυλακτήρα και δύο από το περιβάλλον. Όταν ο Πέτρος τελειώνει το ραντεβού του και επιστρέφει στο κάθισμα του οδηγού, η κεντρική οθόνη τον ενημερώνει για τη ζημιά και επιβεβαιώνει ότι η απαίτηση έχει εγκριθεί. Αν το όχημα μετακινείται, μπορεί να κατευθυνθεί σε ένα από τα πλησιέστερα συνεργεία εντός δικτύου για επισκευή, ενώ θα τον περιμένει κατά την άφιξη του ένα όχημα αντικατάστασης. "



Ενώ αυτό το σενάριο μπορεί να φαίνεται φανταστικό, τέτοιες ιστορίες πελατών θα εμφανιστούν σε όλες τις γραμμές ασφάλισης, με αυξανόμενη συχνότητα, κατά την επόμενη δεκαετία. Στην πραγματικότητα, όλες οι τεχνολογίες που απαιτούνται παραπάνω υπάρχουν ήδη και πολλές είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές.


Σήμερα 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως και έχουμε ένα ατύχημα κάθε 100.000 χλμ. Με την αυτόνομη οδήγηση ο δείκτης θα μειωθεί σε ένα ατύχημα κάθε 10 εκατομμύρια χλμ. Αυτό θα σώσει ένα εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο. Η ασφάλιση των αυτοκινήτων θα γίνει πολύ φθηνότερη και η παραδοσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα ασφάλισης αυτοκινήτων θα εξαφανιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου