Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η ασφάλιση θα μετατοπιστεί από την τρέχουσα κατάσταση της «εξεύρεσης και αποζημίωσης»


Η ασφάλιση θα μετατοπιστεί από την τρέχουσα κατάσταση της « εξεύρεσης και αποζημίωσης», www.benefitfs.gr

Πλατφόρμες θα βοηθούν στο underwriting για την ασφάλιση υγείας. Θα μπορούν να διαγνώσουν προυπάρχουσες καταστάσεις και προδιάθεση του πελάτη σε οποιαδήποτε ασθένεια, με μεγαλύτερη ακρίβεια. 



Εταιρείες θα κατασκευάζουν ιατρικές συσκευές που μέσω τηλεφώνου θα λαμβάνει τη σάρωση του αμφιβληστροειδούς σας, το δείγμα του αίματός και της αναπνοής. Στη συνέχεια θα αναλύει περισσότερους από 50 βιοδείκτες που θα εντοπίζουν σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια. Το κόστος της εξέτασης θα είναι πολύ φθηνό, οπότε σε λίγα χρόνια όλοι σε αυτόν τον πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στην ιατρική, χωρίς να χρειαστεί να πάνε σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο.

Ο τρόπος εργασίας θα αλλάξει, αλλά και το 60 - 70% των θέσεων εργασίας στην ασφαλιστική και όχι μόνο βιομηχανία θα εξαφανιστούν τα επόμενα 20 χρόνια. Θα υπάρξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα υπάρχουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτοί που θα έχουν εργασία θα μπορούν να εργασθούν ενώ ταξιδεύουν ή βρίσκονται στο περιβάλλον του σπιτιού. Οι άνθρωποι θα πάνε πιο μακριά για να ζήσουν σε μια πιο όμορφη γειτονιά. Οι νέοι ασφαλιστές, δικηγοροι αλλά και άλλες ειδικότητες επαγγελματιών, θα δυσκολεύονται πολύ να βρουν δουλειά. Πλατφόρμες όπως η IBM Watson, η οποία παρέχει ήδη νομικές, ιατρικές συμβουλές αλλά και πληροφορίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για το πώς θα εμφανίζεται στην ζωή σας και πως επηρεάζει το μέλλον της εργασία σας η AI, με 90% ακρίβεια σε σχέση με 70% ακρίβεια όταν γίνεται από ανθρώπους. Στο μέλλον θα υπάρχουν ελάχιστοι επαγγελματίες ασφαλιστές και θα είναι απολύτως εξειδικευμένοι.

Δεν αρκεί όμως μόνο η εξειδίκευση. Ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση του οδηγού σε σχέση με τη στρατηγική και τη δημιουργικότητα, οι μηχανές μπορούν να αναλύσουν, να επεξεργαστούν και να παραδώσουν εξατομικευμένο περιεχόμενο σε τεράστια κλίμακα. Ένας Ασφαλιστής θα λάβει μια ειδοποίηση μέσω SMS από ένα εργαλείο αυτοματισμού μάρκετινγκ που θα του ειδοποιεί ότι ένας σημαντικός αριθμός πελατών προβλέπεται να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Ο ασφαλιστής αυτός θα παράγει πολυκαναλικό περιεχόμενο και καμπάνιες που θα εξατομικευθούν με εργαλεία που υποστηρίζονται από AI με συγκεκριμένες προσφορές και περιεχόμενο που βελτιστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο σε κάθε κανάλι στον οποίο συμμετέχει ο πελάτης

Σε αυτή την εξέλιξη, η ασφάλιση θα μετατοπιστεί από την τρέχουσα κατάσταση της « εξεύρεσης και αποζημίωσης» σε «πρόβλεψη και πρόληψη», μετατρέποντας κάθε πτυχή της ασφαλιστικής βιομηχανίας στη διαδικασία. Ο ρυθμός των αλλαγών θα επιταχυνθεί επίσης, καθώς οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, οι καταναλωτές, οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι ασφαλιστικές και οι προμηθευτές γίνονται πιο έμπειροι στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων και της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου