Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

#10 Λόγοι που το χιούμορ είναι το κλειδί για την επιτυχία στην δουλειά σας!

#10 Λόγοι που το χιούμορ είναι το κλειδί για την επιτυχία στην δουλειά σας! www.benefitfs.gr
 

Ας δούμε 10 Λόγους που το χιούμορ βοηθάει να βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά στην επαγγελματική επιτυχία!


Οι άνθρωποι θα χαίρονται να συνεργάζονται μαζί σας.


  "Οι άνθρωποι θέλουν να συνεργαστούν με ανθρώπους που τους αρέσει". "Γιατί όχι; Ξοδεύετε πολλές ώρες στην εργασία σας, έτσι δεν θέλετε να είναι βαρετές ή ακόμα χειρότερα νεκρές. Το χιούμορ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσεις φίλους και να επηρεάσεις τους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι αστείος, αλλά όχι προκλητικός (αυτό δεν είναι καλό για την οικοδόμηση ομάδας) και δεν πρέπει να προσβάλλετε κανέναν. "

 Το χιούμορ είναι ένας ισχυρό όπλο εναντίον του άγχους. "Στην πραγματικότητα, έχει τριπλή διάσταση"  "Το humor προσφέρει μια γνωστική αλλαγή στο πώς βλέπετε τους στρεσογόνους  παράγοντες, μια συναισθηματική απόκριση, και μια φυσική αντίδραση που σε χαλαρώνει όταν γελάς."

 Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.


"Το χιούμορ επιτρέπει στους υπαλλήλους και τους διευθυντές να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο, συνειδητοποιώντας ότι όλοι αναζητούν ένα κοινό έδαφος".

 Εξομαλύνει τις καταστάσεις

  
Το χιούμορ είναι ένας τρόπος να σπάσει ο πάγος και να μειωθεί μια πιθανή ένταση.
"Έρευνες δείχνουν ότι το χιούμορ είναι ένας υπέροχος τρόπος να ελαττωθεί η ένταση στο χώρο εργασίας". «Οι άνθρωποι που γελούν ως απάντηση σε μια σύγκρουση τείνουν να μετακινούνται από τη συγκλίνουσα σκέψη, όπου μπορούν να δουν μόνο μία λύση, στην αποκλίνουσα σκέψη όπου εξετάζουν πολλές ιδέες».


 Ha + ha = aha! 


 "Το χιούμορ είναι ένα βασικό συστατικό στη δημιουργική σκέψη". «Χορεύει και βοηθάει τους ανθρώπους να παίζουν με ιδέες, να μειώσουν την εσωτερική  κριτική τους και να βλέπουν τα πράγματα με νέους τρόπους». Το χιούμορ και η δημιουργικότητα είναι τόσο για την εξέταση των προκλήσεων σας με νέους τρόπους όσο και για τη δημιουργία νέων συνδέσεων  τις οποίες δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν.
Το χιούμορ δημιουργεί ένα εύφορο περιβάλλον για την καινοτομία επειδή οι άνθρωποι εμπνέονται πιο πολύ όταν χαλαρώνουν.


 Βοηθάει στη δημιουργία εμπιστοσύνης. 


Μπορείτε να χτίσετε την εμπιστοσύνη με την αποτελεσματική χρήση του χιούμορ, γιατί το χιούμορ αποκαλύπτει συχνά το αυθεντικό πρόσωπο που κρύβεται κάτω από την επαγγελματική μάσκα.
Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μοιράζονται μια υγιή, θετική αίσθηση του χιούμορ τείνουν να είναι πιο συμπαθητικοί και θεωρούνται πιο αξιόπιστοι. "Το χιούμορ θεωρείται επίσης ως σημάδι νοημοσύνης" "Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και το γεγονός ότι το χιούμορ είναι ένα υπέροχο παγοθραυστικό και μπορεί να γκρεμίσει τους τοίχους, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να οικοδομήσουν σχέσεις στο χώρο εργασίας και ειδικά αυτές τις μέρες, οι σχέσεις είναι κρίσιμες για την επιτυχία".


Αναπτερώνει το ηθικό.


 Το χιούμορ ενισχύει το ηθικό, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών, επειδή οι εργαζόμενοι πανυπομονούν να έρθουν στην εργασία. "Οι εργαζόμενοι επιθυμούν να εργαστούν για και με άλλους που έχουν μια αίσθηση του χιούμορ. Όλοι προτιμούμε να διασκεδάζουμε στην εργασία. Δεν πρέπει να το αισθάνονται σαν ένα περιθωριοποιημένο περιβάλλον υπηρεσίας. "

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν χιούμορ τείνουν να είναι πιο προσιτοί. 

Όσο πιο προσιτοί είστε, ειδικά ως ηγέτης, τόσο πιο έντιμοι και ανοιχτοί θα είναι οι άνθρωποι γύρω σας. Οι πιο ειλικρινείς και ανοιχτοί άνθρωποι τείνουν να είναι, οι πιο επιτυχημένες και καινοτόμες ομάδες.

 Το χιούμορ μπορεί να επιτρέψει στην εταιρεία σας να ξεχωρίσει


"Μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν και να προχωρήσουν πιο πέρα από την εξυπηρέτηση των πελατών τους, συγκεντρώνοντας μια τεράστια ποσόσητα πιστών followers,". Αν θέλετε να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους, χρησιμοποιήστε το χιούμορ στην εργασία σας μιας και είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους.


Μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα.  


"Το χιούμορ δημιουργεί μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα που ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση, τον καταιγισμό νέων ιδεών και την αίσθηση ότι υπάρχουν λίγοι κίνδυνοι αν σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα. Όλα αυτά οδηγούν σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα". "Είναι επίσης λογικό ότι εάν είστε σε μια πιο ζωντανή ατμόσφαιρα, θα έχετε περισσότερο πάθος για αυτό που κάνετε. Το εργασιακό ηθικό σας θα αυξηθεί και ο ενθουσιασμός σας πιθανόν να είναι μεταδοτικός. Είναι μια σχέση win-win για εσάς και τον εργοδότη σας. "


Πηγή: www.forbes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου