Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

#11 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε περισσότερο παραγωγικός και εντυπωσιακός στην εργασία σας.

#11 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε περισσότερο παραγωγικός και εντυπωσιακός στην εργασία σας, www.benefitfs.gr
 Η πορεία σας προς την επαγγελματική επιτυχία είναι μεγάλη και συχνά δύσκολη. Είναι ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς, του να κυνηγάς το πάθος σου αλλά και να συναντήσεις τους σωστούς ανθρώπους.


Αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε άμεσα για να πλησιάσετε τους στόχους σας. Παρακάτω, μαζέψαμε ένα σύνολο "γρήγορων" στρατηγικών - τα οποία επιβεβαιώνονται από την έρευνα και τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων - για να είστε πιο επιτυχημένοι στην εργασία σας. Θα μάθετε πώς να εντυπωσιάζετε το αφεντικό σας και να παραμείνετε παραγωγικοί ακόμη και όταν η έμπνευσή σας έχει πάει περίπατο..


1) Να εμφανίζεστε στην ώρα σας ή και νωρίτερα


Ας το θέσουμε απλά, το αφεντικό σας θα σας συμπαθήσει περισσότερο.

Έρευνα από το Business School του Michael G. Foster στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που έρχονται στο γραφείο νωρίς θεωρούνται γενικά από τους υφισταμένους τους πιο ευσυνείδητοι και λαμβάνουν υψηλότερη βαθμολογία απ'ότι οι εργαζόμενοι που φθάνουν αργότερα.

Και δεν έχει σημασία αν αυτοί που έρχονται αργότερα, φεύγουν πιο αργά.

Στο
Harvard Business Review , οι συγγραφείς υπογραμμίζουν:

«Σε τρεις ξεχωριστές μελέτες βρήκαμε στοιχεία για ένα φυσικό στερεότυπο στην εργασία: Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που επιλέγουν να δουλεύουν νωρίτερα την ημέρα, οι άνθρωποι που επιλέγουν να εργαστούν αργότερα μέσα στη μέρα υποτίθεται ότι είναι λιγότερο ευσυνείδητοι και λιγότερο αποτελεσματικοί στις δουλειές τους. "

 
Και μια σημείωση! Εάν το αφεντικό σας είναι "νυχτοπούλι", πιθανότατα δεν θα σας κρίνει τόσο αυστηρά αν ανήκετε σε αυτούς που αργούν να έρθουν.



2)Ντυθείτε σωστά


Η έρευνα υποδηλώνει ότι το πιο επίσημο ντύσιμο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε και να φαίνεστε πιο ισχυροί.

Σε μια μελέτη του 2014, που δημοσιεύτηκε στην
Journal of Experimental Psychology, οι άντρες  φορούσαν είτε κοστούμι είτε κάτι πιο casual και έκαναν υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις με έναν πιθανό πελάτη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες που είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στις διαπραγματεύσεις ήταν αυτοί που φορούσαν κουστούμι.


3) Πιάστε την κουβέντα στο CEO σας την ώρα που φτιάχνετε καφέ.


Το να πέφτετε ξαφνικά πάνω στο  CEO σας  μπορεί να ακούγεται σαν την αρχή ενός εφιάλτη. Δεν χρειάζεται να είναι όμως.

Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα  Rosalinda Oropeza Randall, "είναι μια ευκαιρία να αναδείξετε τον εαυτό σας." Αν δεν γνωρίζετε πολύ καλά τον άνθρωπο, συστήστε τον εαυτό σας και πείτε σε πιο τμήμα εργάζεστε. Στη συνέχεια, διαβάστε τη γλώσσα του σώματος για να δείτε εάν ενδιαφέρεται να συζητήσει περαιτέρω.

Αν είστε ήδη αρκετά κοντά με τον διευθύνοντα σύμβουλό σας και έχετε καλές σχέσεις, μπορείτε απλά να πείτε κάτι σαν: "Έχετε σχέδια για τις διακοπές σας;"


4)Προγραμματίστε μια δυναμική ώρα εργασίας


 Η ειδικός διαχείρισης χρόνου και συγγραφέας Laura Vanderkam συνιστά να αφιερώσετε την πρώτη ώρα της εργάσιμης ημέρας σας σε ένα σημαντικό έργο. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα σας διακόψουν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνήματα ή χτυπήματα στην πόρτα σας.

Την αποκαλεί "δυναμική ώρα".

Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Vanderkam, "Πρέπει να επιλέξουμε συνειδητά να ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για ένα σημαντικό έργο που έχει αξία για εμάς".


5)Ακούστε μουσική πριν ξεκινήσετε μια εργασία


Μπορεί να πιστεύετε ότι το να ακούτε μουσικής σας βοηθά να κάνετε τα πράγματα γρηγορότερα, αλλά στην πραγματικότητα η έρευνα δείχνει ότι σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς για τις περισσότερες εργασίες. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τα πήγαιναν χειρότερα σε ένα test μνήμης όταν άκουγαν μουσική στο παρασκήνιο, σε σύγκριση με όταν δούλευαν ήσυχα.

Σύμφωνα με τον Daniel Levitin, νευροεπιστήμονα και μουσικό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακούτε μουσική για 10 έως 15 λεπτά πριν ξεκινήσετε τη δουλειά σας, ώστε να είστε χαλαροί και σε καλή διάθεση.


6) Κάντε ένα διάλειμμα για φαγητό με τους συνεργάτες σας


Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 80% των εργαζομένων τρώνε το γεύμα τους στο γραφείο τους.

Και όμως το να βγαίνετε έξω, ακόμα και για 15 έως 30 λεπτά, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος σας μπορεί να είναι επωφελής. "Γνωρίζουμε ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι αλλάξουν το περιβάλλον τους, και ειδικά όταν εκτίθενται σε ένα φυσικό περιβάλλον". αναφέρει ο Davis καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Εν τω μεταξύ, μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση του γεύματος με συναδέλφους μπορεί να ενισχύσει την απόδοση της ομάδας. Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες που προετοίμαζαν και έτρωγαν το φαγητό τους μαζί εμφάνιζαν περισσότερο ομαδική συμπεριφορά.


7)Βρείτε έναν μέντορα 


Ο διευθυντής σας δεν θα πρέπει να είναι ο μόνος άνθρωπος στην δουλειά που σας δίνει feedback.

Σύμφωνα με τη Suzanne Bates, Διευθύνων Σύμβουλο της Bates Communications και συγγραφέα του νέου βιβλίου "All the Leader You Can Be", οι επιτυχημένοι ηγέτες έχουν συχνά συμβούλους συναδέλφους ή συναδέλφους με τους οποίους ανταλλάσσουν τακτικά feedback. H Bates λέει ότι ένας μέντορας μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε ταχύτερα στον οργανισμό σας.

Συνιστά να επιλέγετε κάποιον που εργάζεται σε διαφορετική επιχείρηση ή τμήμα της επιχείρησής σας. Είναι ακόμη καλύτερο αν έχετε δουλέψει με το συγκεκριμένο άτομο σε ένα διατομεακό ή διακλαδικό σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, ο συγγραφέας του bestselling Simon Sinek λέει ότι οι πιο επιτυχημένοι ηγέτες έχουν έναν"φιλαράκο", ή κάποιον που φιλοδοξεί επίσης να ηγείται. Οι φίλοι ανταλλάσσουν τακτικά  γνώσεις και συμβουλές, προκειμένου να προστατέψουν ο ένας τον άλλον από το να πέσουν στις παγίδες του πλούτου και της φήμης.
 


8) Ζητήστε feedback από την ομάδα σας


Μην ξεχάσετε να ζητήσετε feedback από άτομα που έχουν κατώτερη βαθμίδα από εσάς.

Ο Kim Scott, ένας πρώην υπάλληλος της Google και της Apple, και ο συγγραφέας του "Radical Candor: Be Boss Kick-Ass Boss withoyt Losing your Humanity", συνιστά να ρωτάς τους συναδέλφους σου, "Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω ή να σταματήσω να κάνω ώστε να συνεργαστείτε μαζί μου πιο εύκολα; "

Στη συνέχεια - και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι - περιμένετε σιωπηλά για έξι δευτερόλεπτα. Οι υπάλληλοί σας θα πρέπει να βρουν κάποιο κομμάτι εποικοδομητικής κριτικής απλά και μόνο για να κάνουν τα πράγματα λιγότερο άβολα
.


9)Πείτε την γνώμη σας στα meeting


 Ναι, μπορεί να είναι τρομακτικό - αλλά αποδίδει.

Η Jenna Lyons, πρώην πρόεδρος και Executive Creative Director της J.Crew Group Inc., δήλωσε στο Motto ότι εντυπωσιάζεται από τους εργαζόμενους που μιλούν και μοιράζονται τις ιδέες τους.

"Μου φαίνεται αδύνατο να καταλάβω πού "βρίσκεται" ένα άτομο αν δεν συμμετέχει στη συζήτηση», είπε.

"Οι γνώμες δεν είναι αποκλειστικά για όσους βρίσκονται στο μεγάλο γραφείο: Βρείτε τη φωνή σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε ετοιμάσει σωστά την παρουσίασή σας. Θα πρέπει να τονίσετε σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης την υποστήριξή σας στους άλλους με προσεκτική και εποικοδομητική κριτική και ποτέ να μην φοβάστε να πείτε μια ιδέα "όλοι έχουμε καλές και κακές ιδέες", δήλωσε η Lyon.


10) Προς το τέλος της ημέρας, σκεφτείτε τι επιτύχατε.


Είναι πιο απλό από ότι πιστεύετε.

Μία έρευνα του 2014 από ερευνητές στο Harvard Business School, διαπίστωσε ότι 15 λεπτά ανακλαστικής γραφής αρκούν για να σας κάνουν πιο επιτυχημένους στην εργασία.

Σε μια μελέτη, οι εργαζόμενοι σε μια ινδική εταιρεία πέρασαν τα τελευταία 15 λεπτά της εργάσιμης μέρας είτε κάνοντας περαιτέρω εκπαίδευση είτε γράφοντας το τι είχαν μάθει εκείνη την ημέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η δεύτερη ομάδα πραγματοποίησε περίπου 23% καλύτερα αποτελέσματα σε μια τελική αξιολόγηση.

"Στη πρακτική μελέτη, ζητούσαμε από τους ανθρώπους να δουλεύουν λιγότερο", ανέφερε προηγουμένως ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. "Είναι περίεργο, γιατί νομίζουν ότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουν αυτά τα 15 λεπτά για να συνεχίσουν να εργάζονται, αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν στην καλύτερη απόδοση."


11)Προγραμματίστε την επόμενη εργάσιμη ημέρα


Μην περιμένετε μέχρι αύριο το πρωί για να καταλάβετε πάνω σε τι πρέπει να εργαστείτε την επόμενη. Οι εμπειρογνώμονες στο χώρο εργασίας ανέφεραν ότι είναι σημαντικό να γράψετε τους σημαντικότερους στόχους σας για την επόμενη μέρα σε χαρτί.

"Μπορεί να έχετε δύο ή τρεις στόχους που είναι στην κορυφή του μυαλού σας, αλλά με το να τους γράψετε δεσμεύεστε έτσι ώστε να έχετε ένα βασικό υπόβαθρο για να εργαστείτε το επόμενο πρωί", δήλωσε ο Lynn Taylor.

Η πρακτική αυτή σας βοηθά επίσης να σταματήσετε να βάζετε στην αναμονή τις υποχρεώσεις που έχετε στην δουλειά σας - και στην πραγματικότητα να χαλαρώνετε λίγο. Μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Επαγγελματικής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας, διαπίστωσε ότι η καταγραφή του τρόπου με τον οποίο σκοπεύετε να ολοκληρώσετε τυχόν ημιτελή καθήκοντα την επόμενη ημέρα επέτρεψε σε πολλούς ανθρώπους να σταματήσουν να σκέπτονται αυτά τα καθήκοντα.


Πηγή: www.businessinsider.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου