Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πως θα μάθετε για την εταιρική επιχειρηματική κουλτούρα της κάθε εταιρείας?


 Πως θα μάθετε για την εταιρική επιχειρηματική κουλτούρα της κάθε εταιρείας? www.benefitfs.gr, εταιρική κουλτούρα, εργαζόμενοι, εργοδότες, σχετικά με εμάς, ρωτήστε, ακολουθήστε, ψάξτε, business insider, Glassdoor, καταλληλότητα, δεξιότητες, εμπειρία, σετ δεξιοτήτων

Όταν ψάχνετε για εργασία, είναι σημαντικό να ψάξετε για δουλειές όπου θα ταιριάζετε με την εταιρική τους κουλτούρα.



 Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσετε την κουλτούρα μιας επιχείρησης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αξιολόγηση της κουλτούρας μιας επιχείρησης κατά την αναζήτηση εργασίας σας:





Ελέγξτε την ιστοσελίδα της εταιρείας.


Συγκεκριμένα, δείτε τη σελίδα "Σχετικά με εμάς" της εταιρείας. Αυτή συχνά θα έχει περιγραφή της αποστολής και των αξιών της εταιρείας. Ορισμένες ιστοσελίδες εταιρειών έχουν επίσης μαρτυρίες από τους υπαλλήλους, οι οποίες μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να ακούσετε για την κουλτούρα τους από πρώτο χέρι.

Κάνετε κάποια έρευνα.


Πέρα από την εξέταση του ιστότοπου της εταιρείας, μπορείτε επίσης να ελέγξετε έναν αριθμό online site που παρέχουν λεπτομέρειες για την εταιρική κουλτούρα. Η Glassdoor, για παράδειγμα, παρέχει αξιολογήσεις εταιρειών που έχουν συνταχθεί από υπαλλήλους. Οι δημοσιεύσεις και οι ιστοσελίδες όπως το Business Insider and Entrepreneur δημιουργούν επίσης ετήσιους καταλόγους των οργανώσεων με την καλύτερη εταιρική κουλτούρα.

Ρώτα τριγύρω.


Αν γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται για μια εταιρεία που σας ενδιαφέρει, ζητήστε να δημιουργήσει μια ενημερωτική συνέντευξη όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία. Ελέγξτε το LinkedIn για να δείτε εάν έχετε συνδέσεις στην εταιρεία με τις οποίες μπορείτε να μιλήσετε.


Ρωτήστε τις σωστές ερωτήσεις συνέντευξης.


Ο εργοδότης πιθανότατα θα σας κάνει ερωτήσεις για να αξιολογήσει αν θα ταιριάζατε στην εταιρική κουλτούρα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε και εσείς ερωτήσεις. Απλά ρωτώντας, "Πώς θα περιγράφατε την κουλτούρα της επιχείρησής σας;" είναι ένας απλός τρόπος για να μάθετε για το περιβάλλον εργασίας. Μπορεί επίσης να ρωτήσετε για συγκεκριμένα στοιχεία της εταιρείας που είναι σημαντικά για εσάς, όπως το ποσό της ανεξάρτητης εργασίας εναντίον της ομαδικής εργασίας ή το καθημερινό πρόγραμμα ενός υπαλλήλου.

Γίνετε η σκιά κάποιου.


Αν σας προσφέρεται δουλειά και εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για την κουλτούρα της επιχείρησης, ρωτήστε εάν μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο τμήμα του για μια μέρα ή λίγες ώρες. Αυτός θα είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να δείτε τη δυναμική του γραφείου τις ώρες αιχμής αλλά και να ρωτήσετε τυχόν υπόλοιπες ερωτήσεις.

-------------------------------------

Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε


Οι θέσεις εργασίας δεν είναι απλώς ένας μισθός και, δεδομένου του χρόνου που αφιερώνετε στην εργασία, είναι σημαντικό τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή προσαρμογή. Εάν δεν πρόκειται να είστε ευχαριστημένοι που εργjάζεστε σε μια δουλειά ή σε μια επιχείρηση, ίσως είναι καλύτερο να προσπεράσετε την ευκαιρία και να προχωρήσετε. Πριν δεχτείτε μια δουλειά που δεν είστε σίγουροι, πάρτε μερικούς ανθρώπους για να βεβαιωθείτε ότι είναι η κατάλληλη για το σετ δεξιοτήτων σας, την εμπειρία, την προσωπικότητα και τους στόχους σας για το μέλλον.


Πηγή:  www.thebalancecareers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου