Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Κατανοώντας την επιχειρηματική κουλτούρα.


Κατανοώντας την επιχειρηματική κουλτούρα. www.benefitfs.gr, ηθική, στόχοι, εταιρική κουλτούρα, κουλτούρα ομάδα, συμμετοχή, εργαζόμενοι, επιχείρηση, παραδοσιακό στυλ, εργασιακός χώρος, χρόνος, ποιότητα, εργοδότες

Τι είναι η εταιρική κουλτούρα και πώς επηρεάζει τον εργασιακό χώρο; 


Η εταιρική κουλτούρα είναι η προσωπικότητα μιας εταιρείας. Ορίζει το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται οι εργαζόμενοι. Η εταιρική κουλτούρα περιλαμβάνει μια ποικιλία στοιχείων, όπως περιβάλλον εργασίας, αποστολή της εταιρείας, αξία, ηθική, προσδοκίες και στόχους.



Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες έχουν μια κουλτούρα με βάση την ομάδα και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, ενώ άλλα έχουν ένα πιο παραδοσιακό και τυπικό στυλ διαχείρισης. Άλλες εταιρείες έχουν έναν χαλαρό χώρο εργασίας χωρίς πολλούς κανονισμούς.

Η Google είναι ένα παράδειγμα οργανισμού με σαφή εταιρική κουλτούρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η εταιρεία εξακολουθεί να αισθάνεται σαν μια μικρή εταιρεία με ήρεμη ατμόσφαιρα, παρόλο που έχει μεγαλώσει σημαντικά:

" Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, σχεδόν όλοι τρώνε στο καφέ του γραφείου, κάθονται σε οποιοδήποτε τραπέζι έχει ένα άνοιγμα και απολαμβάνουν τις συνομιλίες με τους υπαλλήλους της Google που βρίσκονται σε διαφορετικές ομάδες ... Κάθε υπάλληλος μπορεί και συνεισφέρει πραγματικά ... κανείς δεν διστάζει να θέσει ερωτήσεις απευθείας στον Larry ή τον Sergey στην εβδομαδιαία μας συνάντηση"

Γιατί η επιχειρηματική κουλτούρα έχει σημασία?

Η εταιρική κουλτούρα είναι σημαντική για τους εργαζόμενους, επειδή οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν το χρόνο τους στο χώρο εργασίας, όταν ταιριάζουν με την εταιρική κουλτούρα.


" ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι εργαζόμενοι τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερο την εργασία όταν οι ανάγκες και οι αξίες τους είναι συναφείς με εκείνες του χώρου εργασίας. Τείνουν να αναπτύσσουν καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους τους και είναι ακόμα πιο παραγωγικοί."

Από την άλλη πλευρά, αν εργάζεστε για μια εταιρεία όπου δεν ταιριάζετε με την εταιρική κουλτούρα, είναι πιθανό να πάρετε πολύ λιγότερη ικανοποίηση από την εργασία σας. Για παράδειγμα, εάν προτιμάτε να εργάζεστε ανεξάρτητα, αλλά εργάζεστε για μια εταιρεία που δίνει έμφαση στην ομαδική εργασία (ή έχει κοινόχρηστους χώρους γραφείων), είναι πιθανό να είστε λιγότερο ευχαριστημένοι και λιγότερο αποτελεσματικοί.

Όταν εργάζεστε σε μια εταιρεία με παραδοσιακό τρόπο διαχείρισης, οι ευθύνες εργασίας σας θα καθοριστούν με σαφήνεια και ενδέχεται να μην υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη χωρίς να προχωρήσετε σε επίσημη διαδικασία προαγωγής. Σε έναν πιο απλό εργασιακό χώρο, οι εργαζόμενοι συχνά έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν νέα έργα και πρόσθετους ρόλους, όσο το επιτρέπει ο χρόνος.

Αν ψάχνετε για μια εταιρεία που είναι διασκεδαστική για να εργαστεί κανείς, η κουλτούρα της εταιρείας θα είναι ένας μεγάλος παράγοντας για την λήψη της απόφασής σας κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων εργοδοτών.

Η εταιρική κουλτούρα είναι σημαντική και για τους εργοδότες, επειδή οι εργαζόμενοι που ταιριάζουν με την εταιρική κουλτούρα είναι πιθανό όχι μόνο να είναι πιο ευτυχισμένοι, αλλά και πιο παραγωγικοί. Όταν ένας υπάλληλος ταιριάζει με την εταιρική κουλτούρα, είναι επίσης πιθανό να θέλει να εργαστεί για αυτή την εταιρεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, οι εργοδότες μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και τη διατήρηση των εργαζομένων μέσω μιας ισχυρής κουλτούρας γραφείου.

Δείτε ακόμη:
Πως να μάθετε για την εταιρική επιχειρηματική κουλτούρα της κάθε εταιρείας?
 #10 Tips για μια εταιρική κουλτούρα που θα κάνει την διαφορά.

Πηγή: www.thebalancecareers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου