Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

#4 Χαρακτηριστικά ενός σπουδαίου ηγέτη

#4 Χαρακτηριστά ενός σπουδαίου ηγέτη, www.benefitfs.gr ηγέτης ηγεσία εντιμότητα ηθική χαρακτηριστικά επικοινωνία κατεύθυνση χαρακτήρας αισιοδοξία

Οι σπουδαίοι ηγέτες είναι ηθικοί και πιστεύουν ότι η εντιμότητα, η προσπάθεια και η αξιοπιστία αποτελούν το θεμέλιο της επιτυχίας.

 

Ποια είναι όμως τα 4 βασικά στοιχεία που κάθε ηγέτης πρέπει να έχει?

1) Χαρακτήρας


Ένας σπουδαίος ηγέτης έχει έναν υποδειγματικό χαρακτήρα. Ένας ηγέτης πρέπει να είναι έμπιστος και να είναι γνωστό ότι ζει τη ζωή του με ειλικρίνεια και ακεραιότητα. Ένας καλός ηγέτης "καθοδηγεί τη συζήτηση" και κερδίζει έτσι το δικαίωμα να έχει την ευθύνη για τους άλλους. Η αληθινή εξουσία γεννιέται από το σεβασμό για τον χαρακτήρα και την αξιοπιστία του ατόμου που οδηγεί.

2) Επικοινωνία


Ομοίως, εάν θέλετε η εταιρεία σας να φτάσει σε νέα σημεία αναφοράς για την επίτευξη των στόχων της, πρέπει να καταφέρετε να μάθετε την τέχνη της επικοινωνίας. Προκειμένου να αναθέσετε εργασίες που θα φέρουν αποτελέσματα, πρέπει να ακούσετε πραγματικά τους υπαλλήλους σας. Οι ηγέτες απαντούν σε ερωτήσεις, ασχολούνται με τις ανησυχίες των υπαλλήλων τους και, πάνω απ 'όλα, ακούν με προσοχή.

3) Κατεύθυνση


Έχοντας το όραμα να ξεφύγετε από τον κανόνα και να επιδιώξετε σπουδαία πράγματα - και στη συνέχεια να καθορίσετε τα απαραίτητα βήματα για να φτάσετε εκεί - είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό της σπουδαίας ηγεσίας. Βλέποντας τι μπορεί να είναι αυτό που θέλει να πετύχει και θέτοντας τους σωστούς στόχους για να φτάσει εκεί, ένας καλός ηγέτης μπορεί να κάνει εντυπωσιακές αλλαγές.

4) Αισιοδοξία


Οι καλύτεροι ηγέτες είναι πηγή θετικής ενέργειας. Είναι βοηθητικοί και πραγματικά ανησυχούν για την ευημερία των άλλων ανθρώπων. Πάντα φαίνεται να έχουν μια λύση και πάντα ξέρουν τι να πουν για να εμπνεύσουν και να καθησυχάσουν. Αποφεύγουν την προσωπική κριτική και την απαισιοδοξία και αναζητούν τρόπους για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των υπαλλήλων του ώστε να τους βοηθήσουν να συνεργαστούν αποτελεσματικά ως άνθρωποι αλλά και ως ομάδα.

BONUS: Ειλικρίνεια


Οι ισχυροί ηγέτες μεταχειρίζονται τους ανθρώπους όπως θα ήθελαν να του συμπεριφέρονται και εκείνοι. Είναι εξαιρετικά ηθικοί και πιστεύουν ότι η εντιμότητα, η προσπάθεια και η αξιοπιστία αποτελούν το θεμέλιο της επιτυχίας. Αυτές οι αξίες ενσωματώνουν τόσο ανοιχτά ότι κανένας δεν θα αμφιβάλλει για την ακεραιότητά των υπαλλήλων ούτε για ένα λεπτό.

"Η καλή ηγεσία είναι η έμπνευση, η καθοδήγηση, η εκπαίδευση και η ικανότητα να οδηγείς του υπαλλήλους σου μένοντας από πίσω τους. Με αυτόν τον τρόπο δώστε στους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν, να καινοτομήσουν και να συμβάλουν στην επιτυχία της συνολικής οργάνωσης.

Σπουδαία ηγεσία είναι εκεί που ακούτε, αλλά εξακολουθείτε να δίνετε στους ανθρώπους την ευκαιρία να έχουν φωνή, και με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα τους κάνετε να αισθάνονται πολύτιμοι, αλλά μπορεί να σας προσφέρουν ιδέες που δεν έχετε ποτέ σκεφτεί. "

Chantel Cleminson, Διευθυντής των Mentors

Φυσικά, υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την ηγεσία και τα στυλ ηγεσίας όπου αφορούν διαφορετικές δεξιότητες. Αλλά, ανεξάρτητα από την προσέγγισή σας, εάν εμφανίσετε τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να οδηγήσετε μια ομάδα με μεγαλύτερη επιτυχία.

Πηγή: www.huffpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου