Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Η σπουδαιότητα της ηγεσίας για την επαγγελματική επιτυχία!


Η σπουδαιότητα της ηγεσίας για την επαγγελματική επιτυχία! www.benefitfs.gr leadership business success ηγεσία επιχειρηματική επιτυχία στόχος ηγέτης παράγοντας επιχειρηματική κουλτούρα φόβος επιτυχία

Όταν πρόκειται για την επίτευξη της επιχειρηματικής επιτυχίας, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η στρατηγική που ακολουθεί κάθε επιχείρηση είναι αυτή που την καθορίζει. Η στρατηγική, όμως, είναι ΕΝΑ μέρος ενός συνόλου παραγόντων αλλά όχι ο μόνος παράγοντας για την επιτυχία.



Υπάρχουν πολλά πράγματα που ισοδυναμούν με την επιτυχία μιας οργάνωσης και η ηγεσία, χωρίς αμφιβολία, είναι ένας από τους κύριους λόγους αυτής της επιτυχίας.


Έχουμε όλοι τους προϊστάμενους μας, που φαίνονται να διαμορφώνουν τους εαυτούς τους σαν σε στρατιωτικούς ηγέτες, ωστόσο η μεταχείριση του χώρου εργασίας ως πεδίο μάχης είναι κάτι που λίγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν. Οι ηγέτες πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και να ενεργήσουν γρήγορα, αλλά αυτό δεν πρέπει να δημιουργήσει μια κουλτούρα φόβου ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Τα λάθη αποτελούν μέρος της ανάπτυξης ενός ατόμου, καθώς και της εταιρείας.


Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ένας μεγάλος ηγέτης δεν είναι κάποιος που καθοδηγεί. Είναι κάποιος που θέλει να ακολουθήσει. Αυτό δεν είναι θέμα προσωπικής δύναμης, τύχης ή φιλοδοξίας. 

"Μερικές φορές πιστεύουμε ότι η καλή ηγεσία απαιτεί μεγάλο χάρισμα και παρόλο που σίγουρα βοηθάει να πουλήσει μια ιστορία, δεν είναι αρκετό ή και ουσιαστικό. Σε ένα πολύ βασικό επίπεδο ένας μεγάλος ηγέτης διατυπώνει σαφώς αυτό που απαιτείται και στη συνέχεια κάνει αυτό που λέει ότι θα κάνει. Είναι τόσο απλό, αλλά πολύ συχνά το αγνοούν. Αν θέλετε να καθοδηγήσετε, αν θέλετε οι άνθρωποι να σας ακολουθήσουν, θα πρέπει να δουν ότι θα κάνετε αυτό που λέτε ότι θα κάνετε." Catherine Cahill, Worksense Solutions

Ενώ υπάρχουν πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να είναι σπουδαίος ένας ηγέτης, στη μελέτη και μοντελοποίηση μερικών από τους μεγαλύτερους ηγέτες κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν 4 χαρακτηριστικά που είναι πιο κοινά σε όλους ανεξάρτητα από την ηλικία, την τοποθεσία ή το μέγεθος της εταιρείας .

Δείτε εδώ τα 4 χαρακτηριστικά ενός σπουδαίου ηγέτη! 

Πηγή: www.huffpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου