Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Στρατηγικές για την ψηφιακή ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Στρατηγικές για την ψηφιακή ανάπτυξη των επιχειρήσεων, www.benefitfs.gr digital marketing ανάπτυξη τεχνολογία

Η ψηφιακή ανάπτυξη συνιστά σήμερα κυρίαρχη προτεραιότητα για τους ηγέτες και το κρίσιμο ερώτημα είναι: “Πώς να προχωρήσουμε συνδυάζοντας σωστά τους επιχειρηματικούς στόχους, πόρους, ανθρώπους και την τεχνολογία μας, ώστε να εντοπίσουμε ποια είναι τα ψηφιακά οφέλη, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους στόχους των πελατών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων;”


Σήμερα, πάνω από το 90% των εργοδοτών θεωρούν ότι ο οργανισμός τους θα επηρεαστεί από την ψηφιοποίηση μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.” (Έρευνα Revolution Skills, ManpowerGroup). Παράλληλα 7 στους 10 εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν ήδη δρομολογήσει τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αναφέρουν πως παρέχουν πόρους και ευκαιρίες εκμάθησης για την ανάπτυξη ψηφιακής κουλτούρας. Ωστόσο, μόλις το 14% των νέων εταιρειών και το 44% των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων αναφέρουν πως αυτό εφαρμόζεται ήδη στην πράξη.

Η ψηφιοποίηση αφορά κάτι πολύ περισσότερο από τη χρήση της Τεχνολογίας για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η Τεχνολογία μας παρέχει δεδομένα και ταχύτερα αποτελέσματα, εντούτοις από μόνη της δεν έχει τη δυνατότητα να παράσχει τις πληροφορίες εκείνες που χρειάζονται για την επίτευξη της ψηφιακής ωρίμανσης.

1. Επενδύστε στη διαρκή εκμάθηση (κατάρτιση) της ομάδας σας

2. Συνδέστε τα στελέχη σας με τον στόχο και ευθυγραμμίστε τα με την πορεία των εξελίξεων

3. Επίτευξη της μέγιστης «συνοχής»

4. Στοχευμένες ομάδες για μια νέα «εμπειρία πελατών»

5. Προλαμβάνουσα προσαρμογή ρόλων και δυνατοτήτων

6. Ανακατανομή ομάδων σε νέες δομές

7. Δημιουργήστε αξία και επικοινωνήστε τον εταιρικό στόχο


Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ: www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου