Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Athletes with voice!

athletes with voice, www.benefitfs.gr 
 

Επιτέλους! 


Η pole community -αλλά και αυτή όλων των εναέριων ακροβατικών- της Ελλάδας αποκτά φωνή! Πλέον δεν είμαστε ούτε strippers, ούτε ψώνια, ούτε τίποτα άλλο πέραν από αθλητές ή/και χορευτές. Ή πιο σωστά… polers! Απελευθερωτικό έτσι; Μετά λοιπόν από την ανακοίνωση της προσπάθειας ένταξης της ακροβατικής γυμναστικής σε κάθετο στύλο στους Ολυμπιακούς και την ίδρυση ομοσπονδίας, έχει γίνει άνοιγμα για την ανεύρεση του πιο σωστού και ολοκληρωμένου τρόπου προστασίας των αθλητών. 

Γιατί το πρόβλημα υπάρχει.

 

  Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο αυτό, ξέρουν πως είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό και δύσκολο να ασχοληθείς με οποιοδήποτε είδος ακροβατικής γυμναστικής και πως η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Όλες οι σχολές είναι γεμάτες με στρώματα και ανήσυχους Instructors έτοιμους να σε πιάσουν προτού βρεθείς με το κεφάλι στο πάτωμα. Και ποιός δεν έχει πέσει με το κεφάλι άλλωστε; Αυτός είναι και ένας λόγος που κάποιοι ξεχωρίζουν σαν καλοί spotters ή απλά τους λατρεύει όλη η σχολή, ακριβώς επειδή νοιάζονται τόσο πολύ. Βέβαια, δεν είναι λίγοι και αυτοί που χωρίς εμπειρία ή σωστή εκπαίδευση ξαφνικά βρίσκονται στη θέση του ‘’δασκάλου‘’, βασισμένοι στις χαμηλές τιμές που επηρεάζουν τον κόσμο και έχουν αποτέλεσμα τραυματισμούς καθώς και σύγχυση για τους αθλούμενους.


Δεν πρέπει όμως να λυθεί το πρόβλημα της ασφάλειας των αθλουμένων; 

 

Πρέπει. Και μάλιστα επιτακτικά και άμεσα. Γιατί ο χώρος καλωσορίζει (και ευτυχώς και καλώς) συνεχώς καινούρια μέλη. Που όμως όσο περισσότεροι γίνονται, τόσο περισσότερο θα αναπτύσσεται η παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφάλειά τους και το ποιόν να ακούν και να εμπιστεύονται. Έτσι όλοι οι επαγγελματίες του χώρου προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατεύσουν τους αθλητές τους, τους instructors τους, τους ίδιους αλλά και τη σχολή, προμηθευόμενοι κάθε νέο εύρημα ασφάλειας από Ελλάδα και εξωτερικό όσο και αν κοστίζει, μαθαίνουν πρώτες βοήθειες κτλ. Και σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια, διότι τώρα ανακαλύπτονται πολλά και μερικοί είναι οι πρώτοι που πολλές φορές βρίσκουν ΄΄πατέντες΄΄ για να λυθεί κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά είναι πολύ γνωστές οι φορές που κάποιοι τραυματίστηκαν και μάλιστα πολύ σοβαρά. Και χωρίς να φταίει κανείς. Γιατί άνθρωποι είμαστε. Ούτε μπορεί ένας άνθρωπος να είναι την ίδια στιγμή πάνω από 5 άτομα, ούτε να ξέρει μήπως κάποιος υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του και δοκιμάσει μια κίνηση πολύ νωρίς.

Λύση όμως υπάρχει.  

 

Και είναι και απλή πλέον, διότι όλη η αγορά προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις. Είναι πλέον επιτακτικό οι ιδιοκτήτες να προστατέψετε το brand και την επένδυσή σας. Υπάρχει τρόπος να μπορέσετε να ανταποκριθείτε υπεύθυνα σε κάθε είδους ατυχήματα. Μπορείτε να επιδιώξετε την παροχή συμβουλών και υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες, με στόχο την ικανοποίηση των δικών σας αναγκών. Διότι από τη μια στιγμή στην άλλη όλα μπορούν να αλλάξουν και θα ξεχωρίσει απ’ τον ανταγωνισμό όποιος είναι ένα βήμα μπροστά. Αυτά τα κενά πρέπει να καλυφθούν λοιπόν, για την προστασία και την κάλυψη όλων.

 


Φυσικά, θα φροντίσω να απαντήσω σε τυχόν ερωτήματά σας σε επόμενα άρθρα !
Μέχρι τότε….. keep it safe!




Κωνσταντίνα Σταράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου