Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Τρόποι για να μειώσετε τα ασφάλιστρα σας!


Τρόποι για να μειώσετε τα ασφάλιστρα σας! www.benefitfs.gr

1.Ασφαλίστε το όχημά σας στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία που έχετε και άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια. 




Σε κάποιες εταιρείες, οι ασφαλισμένοι που έχουν πάνω από ένα όχημα ασφαλισμένα στην ίδια εταιρεία δικαιούνται έκπτωση έως και 15% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων τους. Επιπλέον, σε ορισμένες εταιρείες παρέχονται εκπτώσεις σε παντρεμένα ζευγάρια και την οικογένεια τους, όταν είναι ασφαλισμένοι ταυτόχρονα στην ίδια εταιρεία.


2.Επιλέξτε προσεκτικά τις καλύψεις σας.


Το σημαντικότερο είναι να μιλήσετε με τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο ώστε να καταφέρετε να διαπιστώσετε ποιες καλύψεις είναι σημαντικές για εσάς και ποιες όχι. Για παράδειγμα, αν το όχημα σας είναι καινούργιο, δεν χρειάζεται να βάλετε την κάλυψη της οδικής βοήθειας γιατί συνήθως την παρέχουν οι αντιπροσωπείες τα 2 πρώτα χρόνια. Αν όμως το όχημα σας είναι παλιό, τότε ίσως θα πρέπει να μειώσετε τις προαιρετικές καλύψεις. Επιπλέον, κάποιες καλύψεις όπως για «ανασφάλιστο όχημα» θεωρούνται απαραίτητες αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα ( κοντά στο 1.000.000), όπως και της νομικής προστασίας , αν και κάποιες εταιρείες την παρέχουν στο βασικό τους πακέτο.

3. Αυξήστε τις απαλλαγές.


Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο!
Για παράδειγμα, η αύξηση της απαλλαγής κατά 200€ στην κάθε ζημιά, για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 10.000€ μπορεί να επιφέρει μείωση του ασφαλίστρου κατά 20€ ή και παραπάνω.

4. Μήπως δικαιούστε έκπτωση?


Κατηγορίες όπως άνεργοι, ένστολοι, δημόσιοι υπάλληλοι κ.λ.π. δικαιούνται έκπτωση που σε κάποιες εταιρείες μπορεί να φτάσει το 20%

5. Διάρκεια.


Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με μεγάλη διάρκεια, όπως τα ετήσια προσφέρουν έκπτωση έως και 20%.

6. Οδηγείτε με ασφάλεια.


Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες μειώνουν αισθητά τα ασφάλιστρα αν ο οδηγός ενός οχήματος τα προηγούμενα 3-5 χρόνια δεν έχει προκαλέσει κάποιο ατύχημα ή κάποια ζημιά.

7. Αξία οχήματος.

Ζητήστε από τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο να ελέγξει την εμπορική αξία του αυτοκινήτου σας, διότι σε περίπτωση ζημιάς θα αποζημιωθείτε βάση της τρέχουσας αξίας του, άρα δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε παραπάνω ασφάλιστρα για μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

8. Ενημερώστε για τυχόν αλλαγές.


Αν για παράδειγμα μετακομίσετε σε μια πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, πρέπει να ενημερώσετε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο διότι τα ασφάλιστρά σας, πιθανότατα θα μειωθούν.
Επίσης, αν έχετε βάλει επασφάλιστρο π.χ. για νέο οδηγό, ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρεία ή τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, διότι δεν αφαιρείτε αυτόματα.
Επιπλέον το ύψος του επασφάλιστρου δεν είναι ίδιο σε όλες τις εταιρείες όπου μπορεί να φτάνει και το 50%

9. Βάλτε εξοπλισμό ασφαλείας


Η προστασία που προσφέρει το αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, έχει οδηγήσει αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες στην μείωση των ασφαλίστρων τους για τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτό.


Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 8547220 ή στο support@benefitfs.gr !