Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Προσδοκίες και πραγματικότητα για τα συμβόλαια Cyber ​​Insurance

Προσδοκίες και πραγματικότητα για τα συμβόλαια Cyber ​​Insurance, www.benefitfs.gr

Σήμερα την εποχή της τεχνολογίας της AI και των IoT γίνεται όλο και πιο εύκολο να πέσετε θύμα μιας κυβερνο-επίθεσης στην επιχείρησή σας. Σύμφωνα με μελέτες, εκτιμήθηκαν 160.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο το 2017. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο έτος και αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Το μέσο κόστος κάθε παραβίασης δεδομένων το 2017 ήταν 3,62 εκατομμύρια δολάρια το οποίο είναι 10 τοις εκατό περισσότερο από τα προηγούμενα έτη.


Τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση για να προετοιμαστεί και να προστατευθεί από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο;

Ένα συμβόλαιο Cyber Insurance ​​μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη ευθυνών για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων στον κυβερνοχώρο που απειλούν όλο και περισσότερο τις σημερινές επιχειρήσεις. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν:
  • Απώλεια δεδομένων και ζημιά συστήματος
  • Επιχειρηματική διακοπή
  • PR και διαχείριση κρίσεων
  • Έξοδα ειδοποίησης
  • Έξοδα εποπτικών ερευνών
  • Ευθύνη Περιεχομένου
Ένα συμβόλαιο Cyber insurance για την προστασία στον κυβερνοχώρο είναι απαραίτητο σήμερα, για σχεδόν οποιαδήποτε επιχείρηση. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε τι ακριβώς περιλαμβάνει η ασφάλιση ευθύνης στον κυβερνοχώρο και πώς προστατεύσετε καλύτερα τον εαυτό σας και την επιχείρησή σας.

Προσδοκία 1η : Η αγορά ενός συμβολαίου Cyber Insurance είναι μια λύση - για όλους τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα άλλο για να προστατέψω την επιχείρησή μου.

Πραγματικότητα: Αγοράζοντας ένα συμβόλαιο Cyber insurance προστατεύετε εσάς και την επιχείρησή σας από τις απώλειες μιας επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, αλλά υπάρχουν μέτρα που πρέπει να λάβετε προληπτικά για να προστατέψετε την επιχείρησή σας. Βασικότερο όλων είναι η συμμόρφωση σας με τον κανονισμό GDPR, αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού σας για το πώς να αποφεύγεί τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, όπως απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing), χρησιμοποιώντας τεχνολογία για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών, όπως antivirus και τείχη προστασίας προστατεύοντας τα αρχεία με κωδικό πρόσβασης, και εφαρμόζοντας μια στρατηγική που θα ακολουθήσουν όλοι σε περίπτωση επιθέσεων.

Προσδοκία 2η : Οι κίνδυνοι είναι γνωστοί και είναι εύκολο να προστατευθώ εναντίον τους, με τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Πραγματικότητα: Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αλλάζουν και εξελίσσονται. Με τη νέα τεχνολογία έρχονται νέοι κίνδυνοι και κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα κενά ασφαλείας. Δυστυχώς, εξαιτίας αυτού, δεν είναι εύκολο να προστατεύσετε την επιχείρησή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε είναι να εφαρμόσετε μια στρατηγική και να επενδύσετε σε ένα συμβόλαιο Cyber Insurance.

Προσδοκία 3η : Διατηρώ όλα τα ιδιωτικά αρχεία των εταιρειών μου αποθηκευμένα σε τρίτο πάροχο, οπότε αν επιτεθεί στον κυβερνοχώρο αυτό θα ήταν δικό τους πρόβλημά, και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για την προστασία.

Πραγματικότητα: Η αποθήκευση αρχείων ή αντιγράφων ασφαλείας με τρίτους παρόχους μπορεί να είναι μια κοινή πρακτική, αλλά αυτό δεν αναιρεί τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η εταιρεία σας σε περίπτωση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Επίσης, δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο στους τρίτους παρόχους, για την εφαρμογή των λειτουργιών ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των αρχείων σας. Είναι καλύτερο να έχετε μια στρατηγική που θα προστατεύει τα αρχεία σας αλλά και τις οικονομικές απώλεις της εταιρείας σας.

Προσδοκία 4η : Έχω ήδη ένα συμβόλαιο Γενικής αστικής ευθύνης για την εταιρεία μου, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσω ξεχωριστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο Cyber insurance.

Πραγματικότητα: Η γενική αστική ευθύνη καλύπτει σωματικές βλάβες και υλικές ζημίες που προκύπτουν από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις λειτουργίες σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασφάλιση του κυβερνοχώρου αποτελεί βασική εξαίρεση από την ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης και καλύπτεται από ξεχωριστό συμβόλαιο.

Προσδοκία 5η: Είναι απαραίτητο μια επιχείρηση να αγοράσει ένα συμβόλαιο Cyber insurance; Ποιός θα ήταν ο αντίκτυπος από μια κυβερνο-επίθεση; Είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσα απλώς να χειριστώ τις απώλειες από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο με ίδια κεφάλαια αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Πραγματικότητα: Μια επίθεση στον κυβερνοχώρο μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να βλάψει το σύστημα και / ή τα αρχεία του υπολογιστή σας. Μια επιθέση στον κυβερνοχώρο μπορεί να βλάψει τη φήμη σας και να θέσει σε κίνδυνο τους πελάτες και τους υπαλλήλους σας. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε σημαντικά πρόστιμα και νομικά έξοδα και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σχεδόν κάθε επιχείρηση που χρησιμοποιεί τεχνολογία για το επιχειρήν της, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του κυβερνοχώρου. Καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο περίπλοκη και εξελιγμένη, το ίδιο συμβαίνει και με τις απειλές που αντιμετωπίζετε, και γι 'αυτό κάθε επιχείρηση και οργάνωση πρέπει να προετοιμαστεί κατάληλα και να προστατευθεί. 

Καλέστε την BENEFIT financial services και ζητήστε να μιλήσετε σήμερα με έναν Cyber expert για να συζητήσετε τις ανάγκες σας και να προστατευθείτε από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου