Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Πρέπει ή δεν πρέπει αγοράσω ένα συμβόλαιο Cyber Insurance?


Ως άτομα, πληρώνουμε για ασφάλεια του σπιτιού μας και του αυτοκινήτου, για  κάλυψη σε περίπτωση πυρκαγιάς ή καταστροφής τους. Οι επιχειρήσεις επενδύουν συχνά στην ασφάλιση Γενικής και εργοδοτικής αστικής ευθύνης σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί στην εταιρεία τους.

 

Αλλά τι συμβαίνει όταν μια επίθεση στον κυβερνοχώρο επηρεάζει την επιχείρησή σας; 

Οι επιθέσεις, όπως η παραβίαση δεδομένων του Equifax τον περασμένο χρόνο, υπενθυμίζουν πως υπάρχουν μερικές από τις μεγαλύτερες απειλές στον σημερινό κόσμο σε ένα καθαρά ψηφιακό πεδίο.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από το ευρύ φάσμα των κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που υπάρχουν στη σημερινή αγορά, πολλές εταιρείες λαμβάνουν την προστιθέμενη μέριμνα για την αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο με ένα συμβόλαιο Cyber.

Αλλά γιατί θα πρέπει να επενδύσετε στην ασφάλιση των επιθέσεων του κυβερνοχώρου για την δική σας επιχείρηση ή τις προσωπικές σας ανάγκες;  

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε αν αναρωτιέστε " Χρειάζομαι να επενδύσω σε ένα συμβόλαιο Cyber insurance?"

Ποιος χρειάζεται ένα συμβόλαιο Cyber Insurance?


Γενικά, εάν κάνετε πληρωμές στο διαδίκτυο, χρησιμοποιείτε συστήματα cloud τρίτων παρόχων για την αποθήκευση πληροφοριών της εταιρείας σας ή για την αποθήκευση δεδομένων πελατών σε ένα σύστημα υπολογιστή, θα πρέπει πιθανώς να επενδύσετε στην Cyber Insurance.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να υποθέσουμε ότι οι μεγάλες εταιρίες είναι τα μόνα θύματα  hacking και phishing, αλλά οι μικρές επιχειρήσεις είναι πιό συχνά στόχοι.

Στην πραγματικότητα, μια έκθεση της USA Today διαπίστωσε ότι περίπου το 61% των παραβιάσεων δεδομένων στοχεύουν μικρότερες επιχειρήσεις, με μέσο κόστος παραβίασης που κυμαίνεται μεταξύ 84.000 και 148.000 δολαρίων. Ακόμη χειρότερα, ένα 60% των νεοσύστατων επιχειρήσεων επλήγησαν από τέτοια περιστατικά σε λιγότερο από έξι μήνες μετά την έναρξη.

Μία ασφάλιση Γενικής αστικής ευθύνης δεν καλύπτει όλες τις δαπάνες που θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από παραβίαση δεδομένων, ιδιαίτερα όταν αποδέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες τους συχνά γίνονται στόχοι από τους χάκερ σε μια προσπάθεια να κλέψουν επιχειρηματικές πληροφορίες. Για αυτούς τους ανθρώπους, η κάλυψη θα μπορούσε να προσθέσει την πολύ αναγκαία προστασία σε ψηφιακά προσβάσιμα περιουσιακά στοιχεία.


Τι καλύπτει?


Η Cyber Insurance γενικά έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δαπάνη μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα παραβίασης των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων δικαστικών ερευνών, επιχειρηματικών ζημιών και δαπανών γνωστοποίησης, καθώς και την αντιμετώπιση αγωγών και προσπαθειών εκβιασμού.

Αγοράζοντας ένα συμβόλαιο Cyber insurance, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς υπάρχει η κάλυψη των λανθασμένων ενεργειών των εργαζομένων, των επιθέσεων στα social media και των επιθέσεων  στο δίκτυο.



Τι πρέπει να κάνω εγώ?


Παρόλο που η ασφάλιση του κυβερνοχώρου μπορεί να καλύψει μια μεγάλη ποικιλία ατυχημάτων ασφάλειας, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι για να αποζημιωθείτε θα πρέπει να έχετε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εταιρειών οι οποίες έμειναν οικονομικά ακάλυπτες μετά από παραβίαση δεδομένων, παρόλο που είχαν αγοράσει μια Cyber insurance. 

 
Η ασφαλιστική εταιρεία το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να «επανεξετάσει την έκθεση για την ασφάλεια των πληροφοριών και τις διαδικασίες για να ενισχύσει τους ελέγχους κινδύνου», καθώς και να «αναπτύξει ένα σύστημα για την ανίχνευση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ή προσπάθειες πρόσβασης σε ευαίσθητες πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στους διακομιστές της ή σε τρίτους παρόχους», λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

Με άλλα λόγια, εάν δεν είστε διατεθειμένοι να παρακολουθείτε συνεχώς την ασφάλεια του κυβερνοχώρου σας και να κάνετε αναβαθμίσεις όταν είναι απαραίτητο, ενδέχεται να μην δικαιούστε βοήθεια ή αποζημίωση εάν συμβεί κάποιο περιστατικό - ανεξάρτητα από το ύψος του ασφαλίστρου που πληρώνετε.
 


Προσδιορισμός ασφαλιστικής κάλυψης


Ενώ η επένδυση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική για τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πόση κάλυψη πραγματικά χρειάζεστε - και ότι κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή των παραβιάσεων από την αρχή.

Οι βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως η κρυπτογράφηση των πληροφοριών σας, η εκπαίδευση των μελών του προσωπικού για τον εντοπισμό απόπειρων ηλεκτρονικού "ψαρέματος", η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς, η εκτίμηση αντίκτυπου και ο τακτικός έλεγχος του δικτύου σας, μπορούν να αποτρέψουν μια παραβίαση. Αυτοί είναι επίσης οι δείκτες που μια ασφαλιστική εταιρεία θα ψάξει για να καθορίσει εάν δικαιούστε κάλυψη.
 


Φυσικά, η ευπάθεια σε απειλές στον κυβερνοχώρο δεν είναι ο μόνος παράγοντας που θα εξεταστεί. Η βιομηχανία της εταιρείας σας, οι προσφορές υπηρεσιών και τα μικτά έσοδα θα καθορίσουν επίσης το κόστος του συμβολαίου σας.
 
Κατά την μελέτη για τον καθορισμό του είδους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου στον κυβερνοχώρο που χρειάζεστε, θα πρέπει να εξετάσετε πόση οικονομική ζημία θα μπορούσε να σας προκαλέσει μια παραβίαση δεδομένων, ώστε να αγοράσετε επαρκή κάλυψη. Οι ασφαλιστές και οι Cyber risk management analyst παρέχουν συχνά εκτιμήσεις κόστους για να σας βοηθήσουν να καθορίσετε πόση κάλυψη χρειάζεστε πραγματικά.

Εάν δεν αγοράσετε το απαιτούμενο για εσάς όριο κεφαλαίου, για να καλύψετε τον πραγματικό κίνδυνο, μπορεί να οδηγηθείτε σε καταστροφικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εταιρειών οι οποίες είχαν ήδη ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον κυβερνοχώρο πριν από παραβίαση δεδομένων, αλλά το όριο κεφαλαίων της εταιρείας είχε οριστεί πολύ χαμηλότερα από το πραγματικό.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση θα χρειαστεί κάλυψη εκατομμυρίων

Είναι η Cyber Insurance σωστή για εσένα?


Λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες παράγοντες, θα είστε σε θέση να προσδιορίσετε εάν η Cyber Insurance είναι μια αξιόλογη επένδυση για τη δική σας επιχείρηση.

Αλλά στον σημερινό κόσμο, όπου ακόμη και μικρές επιχειρήσεις εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα ψηφιακά εργαλεία και την αποθήκευση στο cloud, είναι μια ασφαλή λύση που αξίζει τον κόπο.

Ανεξάρτητα από το αν αισθάνεστε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σωστή για την τρέχουσα κατάσταση σας, καθώς αρχίζετε να λαμβάνετε μέτρα για να βελτιώσετε τις δικές σας πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θα είστε σε θέση να προστατέψετε τα δεδομένα και τα οικονομικά σας στοιχεία από τις σημερινές ψηφιακές απειλές.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου