Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ποιότητα ζωής και Σύνταξη

Ποιότητα ζωής και Σύνταξη, www.benefitfs.gr

Η ποιότητα ζωής ταυτίζεται με μία κατάσταση ευτυχίας, η οποία συντίθεται από την ισορροπία της λειτουργικής κατάστασης του ατόμου, τα φυσικά του συμπτώματα, τον συναισθηματικό του κόσμο, την πληρότητα των γνωστικών λειτουργιών του και τέλος από την ύπαρξη και διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων του.


Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι οι πιο ευάλωτοι σε καταστάσεις που διαταράσσουν την ισορροπία αυτών των παραμέτρων. Συχνά, είναι κοινωνικά απομονωμένοι. Ο ρόλος που είχαν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ως ενήλικες έχει αλλάξει ριζικά. Έχουν υποστεί μια άλλη μεταμόρφωση 50 χρόνια μετά την πρώτη. Η κοινωνία λέει ότι έχουν γεράσει.

Μπορεί να τους λείπουν τα χρήματα για να κάνουν τα πράγματα που έκαναν παλιά ή που θα ήθελαν να κάνουν, αλλά τώρα πλέον είναι αδύναμοι και σωματικά. Μπορεί επιπροσθέτως να πάσχουν και από κάποια άλλη νόσο ή να υποφέρουν συνεχώς από πόνους.

Δεν αποδίδουν πλέον εργασιακά, δεν παράγουν νέα γνώση και ουσιαστικά διαχειρίζονται τεράστια κονδύλια (πρόνοια, υγεία, ασφάλιση) για να παραμείνουν σε μια εύθραυστη κατάσταση υγείας και με σχετικά καλή ποιότητα ζωής.

Στα χρόνια της γήρανσης, όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη μιας αξιοπρεπούς Σύνταξης. Θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς, να δίνουν χαρά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και να καλύπτουν τα θέματα υγείας τους με άνεση.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας εν μέσω οικονομικής κρίσης έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες. Μια από αυτές είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα, οι δυσλειτουργίες του οποίου τα τελευταία 30 χρόνια εμφανίζονται σήμερα με τις συνεχείς μεταβολές στο μισθό χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων, την αύξηση των ορίων ηλικίας και το αίσθημα αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια ασφαλισμένους

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούργιο αλλά κάθε χρόνος που περνάει το κάνει και πιο εκρηκτικό.

  • Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας, ανέρχεται σήμερα σε 4.800.000 άτομα, περίπου. Από τα άτομα αυτά, οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 3.800.000 και οι άνεργοι σε 1.000.000 περίπου. 
  •  Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, εκτιμάται γύρω στα 4.600.000. Από αυτούς, οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 2.600.000 περίπου.  

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι σε κάθε συνταξιούχο αντιστοιχούν περίπου 1.5 εργαζόμενοι, όταν η απλή και μόνο επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος προϋποθέτει 4 εργαζόμενους ανά συνταξιούχο. 

Μια τέτοια δυσμενής ανατροπή της σχέσης εργαζόμενων-συνταξιούχων έχει οδηγήσει στην κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος, πράγμα που δικαιολογεί τόσο τη λήψη εξυγιαντικών μέτρων από τις κυβερνήσεις όσο και τις έντονες αντιδράσεις εργαζομένων (λόγω αύξησης των κοινωνικο-ασφαλιστικών τους εισφορών) και συνταξιούχων (λόγω μείωσης των συντάξεων)

Η δημιουργία ενός βιώσιμου συνταξιοδοτικού συστήματος απαιτεί τη λήψη τόσο μακρόπνοων όσο και μεσο-βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Στα βραχυχρόνια μέτρα εξυγίανσης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος εντάσσονται:

  • Η περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
  • Η περαιτέρω αύξηση των εισφορών.
  • Η περιστολή της εισφοροδιαφυγής
Στα μέτρα μακροπρόθεσμης απόδοσης εντάσσονται:

  • Η χρηματοδότηση οικογενειακών προγραμμάτων για την ενίσχυση του δείκτη γονιμότητας. 
  • Την επιμήκυνση του εργάσιμου βίου για όλους τους απασχολούμενους (πλην εξαιρέσεων) στα 67-69 έτη,
  • Τον επανακαθορισμό των συντάξεων 
  • Την εισαγωγή και λειτουργία των τριών πυλώνων της κοινωνικής ασφάλισης (δημόσιος φορέας με τη χορήγηση της εγγυημένης ελάχιστης σύνταξης, προγράμματα επαγγελματικής ασφάλισης και προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης, με τη θέσπιση φορολογικών και λοιπών κινήτρων). 

Οι δημογραφικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τρέχον ασφαλιστικό σύστημα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για σύγχρονες συνταξιοδοτικές λύσεις που μπορούν να παρέχουν σιγουριά για το μέλλον.

 

Η Benefit, εξασφαλίζει τις ανάγκες σας για σύγχρονα και ευέλικτα προϊόντα προσφέροντας την οικονομική ελευθερία και βεβαιότητα που χρειάζεστε.

Η διασφάλιση του μελλοντικού βιοτικού σας επιπέδου αλλά και η οικονομική ανεξαρτησία εξασφαλίζουν μια ζωή σύμφωνα με τους δικούς σας όρους. Σχεδιάστε τη ζωής σας επιλέγοντας κάποια από τις λύσεις που σας προσφέρουμε!


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 210 85447220 ή με email στο support@benefitfs.gr!


 Πηγή: Άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου